Skocz do zawartości

Romet aspre 2 - 2020 - pierwszy Gravel

oldkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć Wszystkim, jestem nowym użytkownikiem. Jestem zdecydowany na kupno pierwszego roweru typu gravel. Wybór padł na Romet Aspre. Zarezerwowałem do jutra zarówno model 1, jak i 2 - różnica - po rabatach około 1300 zł. Rozpatrywałem jeszcze Giant Anyroad 2, ale z rynku wtórnego. Chciałbym, po latach biegania, dołożyć zdecydowanie rower. Od miesiąca czytam i oglądam recenzje... Sam mam Kellys Quartz MTB, kilka dni temu zrobiłem na nim moje pierwsze 100 km, ale MTB, to jednak nie do mojego jeżdżenia: głównie utwardzone trasy, szosa, leśne ścieżki. Stąd gravel.

Mam prośbę do użytkowników Aspre 2 i Aspre 1 - podzielcie się swoimi opiniami. Warto -= Waszym zdaniem dołożyć do 2? Dodam, ze te 4 000 zł to maksymalny mój budżet. Jutro muszę podjąć decyzję 🙂

Pozdrawiam,

Opublikowano

Z uwagi na hydrauliczne hamulce i napęd 3 klasy wyższy warto.

Opublikowano

Jest Ktoś, kto użytkuje ten rower i model? Wzrost 184 cm - wg tabeli rama L- i taka zamówiona. Będzie ok?

Opublikowano (edytowane)

Daj proszę znać jak będziesz już miał ten rower i będziesz go używał. Ja niestety nie umiem Ci doradzić ale sam również się mu przyglądam i jestem ciekawe jak się sprawdza. 

Edytowane przez benmal
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś ma wiedzę jaką najszerszą oponę da się założyć?

Grzegorz_Macko
Opublikowano

Opona max 40mm z tyłu, z przodu to jest miejsca na więcej.
Bierz ramę L, w sensie 19, 21 będzie za daleko do klamek.

Opublikowano
W dniu 9.07.2020 o 13:33, MichalB napisał:

@oldkas Gdzie Ci zaproponowano rabaty na te romety?

W Tarnowskich Górach, w sklepie Rometa. Pozdrawiam,

Andrzej