matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Hej, znalazłem na internecie ofertę używanej ramy Dartmoor Hornet L 2014r. Sprzedający wycenił ją na 700zł. Chciałbym was zapytać czy nie za wysoka cena jak na ramę sprzed 6 lat?
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Nowa kosztuje 930 zł, więc 700 zł za używaną 6letnią rame to nie okazja.
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 21 minut temu, PrzeLuka napisał: Nowa kosztuje 930 zł, więc 700 zł za używaną 6letnią rame to nie okazja. A mógłbyś mi powiedzieć do jakiej ceny powinienem targować, żeby była opłacalna? i czy to,że sprzedający ma na tej ramie jak on to nazwał "limitowane naklejki" może podwyższać cenę?
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Godzinę temu, matio16 napisał: czy to,że sprzedający ma na tej ramie jak on to nazwał "limitowane naklejki" może podwyższać cenę? No jak najbardziej przecież gdyby nie naklejki to rama by nie ogarniała tego co ma ogarmiać. Nonsens kompletny. 300 i to pod warunkiem, że jest w dobrym stanie. Rama zgodnie z przeznaczeniem lekkiego żywota pewnie nie miała.
Accent_Szaj Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 1 godzinę temu, matio16 napisał: mógłbyś mi powiedzieć do jakiej ceny powinienem targować Poszukaj czegoś innego. Sprzedający tak poszybował z ceną, że nie ma o czym mówić
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 To zapewne ta... https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-rame-dartmoor-hornet-2014-roz-l-CID767-IDFgLiT.html?reason= Jest jeszcze jedna z 2016 roku i gość chce za nią stówke więcej. Serio nie wiem skąd oni biorą te ceny zważywszy, że są kilkuletnie i używane.
Accent_Szaj Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 5 minut temu, PrzeLuka napisał: skąd oni biorą te ceny Hehe, jak skąd? Jeden wyskoczył z ceną z kosmosu,a drugi wspaniałomyślnie obniżył o 100
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Godzinę temu, PrzeLuka napisał: To zapewne ta... https://m.olx.pl/oferta/sprzedam-rame-dartmoor-hornet-2014-roz-l-CID767-IDFgLiT.html?reason= Jest jeszcze jedna z 2016 roku i gość chce za nią stówke więcej. Serio nie wiem skąd oni biorą te ceny zważywszy, że są kilkuletnie i używane. Własnie o tą ofercie powstało to zapytanie zauważ, że tam wspomina o limitowanych naklejkach które windują cenę w górę Godzinę temu, Accent_Szaj napisał: Poszukaj czegoś innego. Sprzedający tak poszybował z ceną, że nie ma o czym mówić A znacie jakieś modele ram pod koła 27.5 do jazdy po lesie, szosie, asfalcie, ale właśnie z podobnymi geometriami do dartmoora (krótsza rurka podsiodłowa). Może być zniszczona, bo nie mam problemu z odnowieniem.
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Hornet jest do ciężkiej orki w terenie. Jak nie masz zamiaru orać rowerem lasu to po Ci taka rama?
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 2 minuty temu, PrzeLuka napisał: Hornet jest do ciężkiej orki w terenie. Jak nie masz zamiaru orać rowerem lasu to po Ci taka rama? Ogólnie szukam coś od Dartmoora, akurat znalazłem horneta, bo odpowiada mi ich geometria Najpierw chciałem kondycję wyrobić, później pójść dalej, ale rower już mieć przygotowany pod lekkie oranie, choć z tańszych używanych części
Accent_Szaj Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 47 minut temu, matio16 napisał: jakieś modele ram pod koła 27.5 To może primal? Wielu chłopaków z forum wybrało właśnie tą rame
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 14 minut temu, Accent_Szaj napisał: To może primal? Wielu chłopaków z forum wybrało właśnie tą rame Też na początku ją chciałem, ale ją jeszcze ciężej dorwać w wersji ze starszych lat
Accent_Szaj Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 4 minuty temu, matio16 napisał: starszych lat Dlaczego ze starszych lat?
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Bo budżet mam okrojony. Chciałem ze starszych części najlepiej takich do odnowy złożyć rower. Jedynie chciałem amorek kupić nowy
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 chciałbym się zmieścić w 1000 bez amora
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Raczej nic z tego. Nawet z używek do takich zastosowań to mało realne. Tanij kategorii kolarstwa sobie nie wybrałeś. Nawet jeśli kupilbyś tą rame za 300 zł to 700 zł na heble, napęd i koła to za mało. Nie na wszyatkim się da a czasem poprostu nie warto oszczędzać. Rama i heble są najważniejsze i tu nie mam mowy o oszczednościach jeśli masz zamiar ostrzwj poszaleć, bo to kwestia bezpieczeństwa.
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Tak wiem, ale tak jak pisałem najpierw potrzebuję trochę wzmocnić mięśnie i kondycje, wiec rower na początku do szosy lub na asfalt, dlatego chciałem ramę dobrą i amorek, a resztę żeby można było rozbudowywać
Accent_Szaj Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 41 minut temu, matio16 napisał: wiec rower na początku do szosy lub na asfalt, Źle do tego podchodzisz. Kup lepiej jakąś używke. Poszukaj jakichś propozycji na olx. Znajdź że 3,4 i zapytaj w tym dziale
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 17 minut temu, Accent_Szaj napisał: Źle do tego podchodzisz. Kup lepiej jakąś używke. Poszukaj jakichś propozycji na olx. Znajdź że 3,4 i zapytaj w tym dziale Myślisz, że kupię do 1000 coś sensownego? jestem studentem, myślałem, że pójde do pracy na wakacje, a tu covid i wszystko stoi, więc nie będe miał więcej kasy
Accent_Szaj Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 1 minutę temu, matio16 napisał: do 1000 Nie do 1000,bo już odpadnie Ci amor. 1 godzinę temu, matio16 napisał: 1000 bez amora
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Miałem zamiar kupic amor Suntour Aion można go dorwać za 500/600. To nawet jeśli to dorwę coś fajnego za takie pieniądze? Zawsze mi się wydawało, że taniej wyjdzie mi składanie.
Gość Opublikowano 22 Czerwca 2020 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Kup po prostu to na co możesz sobie obecnie pozwolić i jeżdzij oczywiście zgodnie z przeznaczeniem roweru. Na typowym budżetowym XC da się poszaleć oczywiście bez hop itd. ale też może być wesoło. W międzyczasie odkładaj hajs, szukaj okazji i pomału składaj drugi docelowy rower. Wielu tak robi. Te Aiony za 500/600 zł są podobno bardzo problematyczne, więc nie skończyło by się na tej kwocie.
matio16 Opublikowano 22 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Hmm czyli radzicie odwrotnie niż ja chciałem robić, bo ja chciałem fajna rame i amor, a resztę słabą byle dało rade jeździć, a odkładać na porządne koła, heble, napęd i je po prostu wymienić. Ale skoro wy tak radzicie, pewnie macie dużo większe doświadczenie ode mnie, wiec tak zrobię, poszukam gotowca. Dzięki za poświęcony czas i doradzenie.
Rekomendowane odpowiedzi