Skocz do zawartości

Przerzutka tylna - montaż.

homek_toft

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Rozłożyłem szosę i nie umiem jej poskładać...

W celu wymiany dętki w tylnym kole odkręciłem przerzutkę. Oglądam od pół dnia internet celem znalezienia sposobu mocowania, ale większość ram ma trochę inną konstrukcję, przez co nie mogę się upewnić który element idzie gdzie. Sam znam się na rowerach słabo znam i nie znam nawet języka żeby się składnie zapytać o mój problem. Rower to pegasus z lat 80.

Z tego co widzę to ta przerzutka powinna chyba być przykręcona razem z piastą, ale nie wiem czy mam widocznej na zdjęciach dziurki, czy tej jakby zatoczki z perforacją. I czy to ma wystarczyć? Jeśli mocno przykręcę to nie będzie się przerzutka okręcać wokół piasty?

CB314390-18-A4-4458-AE15-A8-C39-D4-F4762

Mam jeszcze taką śrubkę z końcówką jak na drugim zdjęciu i domyślam się żeby przydałby się jej znaleźć miejsce, bo na pewno skądś ją odkręciłem :). Nie jest to końcówka piasty. Wchodzi ona dobrze to tej dziury w przerzutce, ale nie wiem jaka jest jej rola w tamtym miejscu.

F75-E7-E4-B-0550-4236-8-DAE-F3-EBF4956-A 

Proszę was o pomoc w poprawnym złożeniu tego do kupy, sam spędziłem mnóstwo czasu próbując to wymyślić a jednocześnie mam wrażenie że dla osoby obeznanej odpowiedzi na moej pytania są oczywiste, więc dlatego ośmielam się zapytać.

Chciałem się lepiej zapoznać z rowerową tematyką poprzez wzięcie na własne barki wymiany dętki, ale mnie etapy towarzyszące pokonały mnie bez litości...

Opublikowano

Na filmiku poniżej masz dokładnie pokazane