Mundus Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Witam, Piszę ponieważ tydzień temu zakupiłem rower do dirtu bo chcę zacząć z nim przygodę. Chcę się zapytać czy da się jakoś odblokować na stałe amortyzator a jest niestety zablokowany :/. Z tego co się orientuje to jest to blokowanie na manetkę. Chłop w aukcji napisał że wszystkie regulacje amortyzatora działają a nie wiem jak go odblokować. Za rower wziąłem się dopiero wczoraj ponieważ przeszedł tydzień temu w piątek a ja miałem egzaminy i się uczyłem. Liczę na pomoc
Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Nowe Recony potrzebują manetki do zablokowana, normalnie są otwarte, jeśli masz na odwrót to masz stary tym Recona. Weź kawałek linki, przykręć do tłumika, naciągnij linkę na maksa, weź śrubkę z nakrętką i zakręć mocno na końcu linki tak aby nie mogła się cofnąć do środka.Najlepiej 2 dwie osoby to rób, jednak trzyma linkę napiętą płaskoszczypami a ty będziesz śrubki zakręcał. Ale taki druciarstwo tylko w reconie w odwrotną blokadą.
Mundus Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 46 minut temu, Kruk napisał: Nowe Recony potrzebują manetki do zablokowana, normalnie są otwarte, jeśli masz na odwrót to masz stary tym Recona. Weź kawałek linki, przykręć do tłumika, naciągnij linkę na maksa, weź śrubkę z nakrętką i zakręć mocno na końcu linki tak aby nie mogła się cofnąć do środka.Najlepiej 2 dwie osoby to rób, jednak trzyma linkę napiętą płaskoszczypami a ty będziesz śrubki zakręcał. Ale taki druciarstwo tylko w reconie w odwrotną blokadą. A nie można jakoś systemu wymienić albo jakoś zrobić żeby był jak w tych nowszych?
Kruk Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Byś musiał wymienić tłumik na nowy a koszt to około 200-300 zł. i pytanie czy dobierzesz odpowiedni, bo RS zmieniał szerokości tłumików w latach właśnie przebudowy ich z 27,8mm na 28,2mm jak dobrze pamiętam.
pecio Opublikowano 20 Czerwca 2020 Opublikowano 20 Czerwca 2020 Możesz wymontować tłumik i po rozłożeniu go wyciągnąć z niego sprężynkę. Wtedy będziesz mógł ręcznie sterować otwarty - zamknięty. 1
Mundus Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 18 minut temu, pecio napisał: Możesz wymontować tłumik i po rozłożeniu go wyciągnąć z niego sprężynkę. Wtedy będziesz mógł ręcznie sterować otwarty - zamknięty. a jak wyciągnę sprężynę to blokada nie bedzie latać?
Mundus Opublikowano 20 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 20 Czerwca 2020 5 godzin temu, pecio napisał: Możesz wymontować tłumik i po rozłożeniu go wyciągnąć z niego sprężynkę. Wtedy będziesz mógł ręcznie sterować otwarty - zamknięty. a jak to dokładnie zrobić bo nie chce amorka popsuć?
Rekomendowane odpowiedzi