Skocz do zawartości

Mosso M5EV widelec sztywny.

qameleon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ktos moze poradzic czy ten widelec Mosso M5EV bedzie sie nadawal za SR Sontour M3010? Zastanawiam sie nad wymiana. Cenowo ok 230zl z Aliekspres chyba ze wskoczy jeszcze na clo. A moze jest cos godnego uwagi w przyblizonej cenie w PL507d67fffe4f16ff1b6dec9404709516.jpg5220866e91e599836216672408d38c38.jpg

Opublikowano

Siądź na rowerze, tak żeby amor się wstępnie ugiął, oprzyj się o ścianę i niech ktoś zmierzy ci odległość od osi koła do podstawy główki ramy - to co na twoim zdjęciu ma wymiar 42.5cm. Jak ten wymiar wyjdzie zbliżony +/- 2cm, to bedzie ok.

Opublikowano

Mam m5e zamiast suntour xcr i jestem zadowolony.

Opublikowano

M5e jest pod hamulce tarczowe a M5EV pod v-brake i takie musze miec.

Opublikowano

Dzięki. 

M5e zmieści koło 29. Ja mam tu 27, 5 i jest dużo miejsca.

20200613_091207_crop_14.jpg
Opublikowano

Z informacji na Ali wynika ze M5Ev tez miesci 29" a ja mam 28 wiec powinno pasowac. Bardziej zastanawia mnie czy nie bede musial adaptera dokupic do V-brake bo nie wiem czy spasuje.

Opublikowano (edytowane)

Tego nie wiem ,bo jak sam zauważyłeś mam tarcze. W podlinkowanum temacie wrzuciłem kiedyś zdjęcia z wymiarami i w ogóle, jeśli Ci to pomoże.

Edytowane przez elmapeto
Opublikowano

Jak amor jest dedykowany do kół 28 to z takimi kołami adaptera do v-b nie potrzeba. Obręcze 29 mają tą samą średnicę co 28 ale tutaj z szerszą oponą ramiona klocków po prostu mogą łączyć o gumę.

Opublikowano

O opone sie nie boje bo mam 1.6 wiec nie bedzie problemu. Rower crossowy.

Opublikowano

Opona to luz . Ja w mój wsadzilem 2,35 i jest zapas.