kamils182 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Witam Mam kolarzowke a na niej założona korba prowheel forged solid 170. Dwa blaty duży 52T.. Oba są wymienne ale nie mogę znaleźć takiej samej w internecie. Może ktoś mi doradzi co mogę kupic zamiast tego modelu? Na kwadrat z tyłu 7 zębatek wolnobieg.
seraph Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Doprecyzuj czy chcesz zmienić na to samo, bo się zużyło, czy chcesz sobie zmodyfikować przełożenia, bo to za bardzo nie wynika z Twojego posta. Jak chcesz nowe zębatki tylko to bez problemu znajdziesz pasujące, bo Shimano pewnie pasują tylko trzeba się upewnić co do rozstawu śrub.
Gość Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Teoretyczne każdy blat z tym samym BCD powinien pasować ale blat może wymagać dopasowania.
kamils182 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2020 (edytowane) Jak się znajdzie taka sama to wymienię na taką samą. Jak nie to chce jakiś zamiennik taki żeby miał też te 52 zęby na dużym blacie. Mogą być same koronki. Ta jest na wykończeniu. Do mtb bez problemu bym coś znalazł a tu jest problem także liczę że ktoś mi pomoże i coś podesle Edytowane 18 Czerwca 2020 przez kamils182
seraph Opublikowano 18 Czerwca 2020 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Rozstaw śrub (BCD) masz 130, czyli standard. Wybierz sobie coś i już.
kamils182 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2020 Dzięki o taką informację mi chodziło. Teraz tylko wybrać 52T i można śmigać póki co nowy lancuch nie przeskakuje ale wymienię na nową niedługo. dziękuję i pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi