Skocz do zawartości

Siodełko ACCENT DERRY

bike2020

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W zasadzie opinia odnośnie tego produktu nie ma większego znaczenia bo siodełko powinno się dobierać według uwarunkowań fizycznych użytkownika a nie rankingu.

Opublikowano (edytowane)

Z siodełkami jest niestety tak że jeżeli jedna osoba napisze Ci że jest super a druga że tragiczne to najprawdopodobniej obydwie będą miały rację. To najbardziej indywidualny element roweru i trzeba samemu próbować. Dlatego zawsze polecam wypożyczanie a nie kupowanie żeby niepotrzebnie nie marnować kasy. Jeżeli nie ma możliwości wypożyczenia akurat danego modelu trzeba się starać wypożyczyć zbliżone. A najlepiej wypożyczyć kilka różnych żeby określić w przybliżeniu swoje potrzeby.

Co do tego konkretnego siodełka. Z mojego dość bogatego doświadczenia siodełkowego wynika że może być mało wygodne bo będzie za miękkie. Ma stosunkowo małą wagę jak na ilość wypełnienia które sugerują zdjęcia. Niby jest w opisie że pianka o wysokiej gęstości ale to mocno umowne określenie. Jeżeli pod palcem będzie się łatwo uginało to znaczy że moje podejrzenia są słuszne.

Edytowane przez Chrismel
Opublikowano

Używałem to siodełko dawno temu w Krossie Levelu A4. Pamiętam, że było bardzo wygodne. Choć to wspomnienie jednego tyłka, a tych są tysiące 😉