PowerB Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Siemka, stoję przed wymianą fabrycznych opon w moim tribanie 520. Jestem zawodnikiem o sporych gabarytach i tu rodzi się pytanie. Czy 30C będzie bardziej komfortowe niż 28C? Jak wygląda różnica w oporach toczenia pomiędzy tymi oponami? Wybór padł na Victoria zaffiro. Podróżuję po wiejskich drogach, asfaltowych, lecz nie są one najlepszej jakości.
tmmm Opublikowano 23 Czerwca 2020 Opublikowano 23 Czerwca 2020 do najlżejszych nie należę, do tribana włożyłem 32 c, gatorskin, też nie zawsze mam najlepszy asfalt, zacząłem drugi rok na tym zestawie, zero problemów, nie ścigam się z nikim
polozy Opublikowano 7 Lipca 2020 Opublikowano 7 Lipca 2020 (edytowane) Cześć wszystkim! Mam ten sam rower (moja I szosa) i stoję przed decyzją wymiany opon na najbardziej uniwersalne i komfortowe. Docelowo chciałbym robić trasy 50-100 km weekendami w 90% po asfalcie (np okolice Gór Bystrzyckich) + raz/dwa w roku, kilkudniowe wypady z sakwami. Nie mam żadnego doświadczenia więc liczę na Wasze! Dzięki i pozdrawiam, Błażej btw. chciałbym zanieść rower do serwisu Decathlon (wspomniana wymiana opon, regulacje itp) - polecacie czy macie jakieś inne lepsze typy we Wrocławiu (zależy mi na czasie i bezproblemowej usłudze). Edytowane 7 Lipca 2020 przez polozy
Rekomendowane odpowiedzi