Andrzej D Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Witajcie szajbajki. Dojrzałem do systemu SPD i zastanawiam się nad butami. Wpadły mi w oko ME5-tki i mam pytania do ich użytkowników. Planuję pod koniec lipca objechać wybrzeże,gdzie nie wykluczone,że trochę będę musiał podreptać w butach rowerowych. Czy ME5 to buty które dadzą mi komfort w tym względzie. I pytanie najistotniejsze. Pomiar obrysu stopy na kartce wyszedł 26,5 cm. według rozmiarówki Shimano 43 to zakres długości stopy 26,2-26,7 cm zaś 44 to 26,8-27,3 cm. Uwzględniając skarpetę średniej grubości,powinienem wziąć rozmiar 43 czy 44. Zaznaczam,buty kupowałbym w necie i nie chciałbym bawić się w wymianę,co trwa jakiś czas a ja musiałbym przez miesiąc dogadać stopę z butami. Będę wdzięczny za opinie odnośnie wygody/wentylacji butów oraz porady co do rozmiaru. Buty bedę uzytkował na gravelu a pedały wezmę chyba PD-M520. Pozdrawiam Andrzej
nctrns Opublikowano 14 Czerwca 2020 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Może to ci pomoże: Ogólnie buty są spoko, na pewno dasz radę w nich chodzić. Ale nie wiem czy nie lepsze byłyby XC501.
Andrzej D Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dzięki Przeczytałem i obejrzałem wszystko co było n/t ME. Wynika że ME5 to następca legendarnych 089. Tylko wiadomo że subiektywne odczucia są jeszcze bardziej wartościowe.
Rekomendowane odpowiedzi