GBike Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Był temat o koszulkach z Aliexpres'u ale nasz admin był tak miły i go zamknął. Po kilku miesiącach poszukiwań koszulek, szeregu mniej lub więcej udanych zakupów natrafiłem na produkt który z czystym sercem mogę polecić . Jest to produkt oryginalny chińskiego producenta odzieży rowerowej. Cecha która wyróżnia go z pośród innych koszulek to długość rękawków (zasłaniają cały biceps). Koszulka przylega do ciała, długość odpowiednia ( nie marszczy się na brzuchu ). Na koniec cenna jak myślę uwaga: Cińczycy podrabiają swoje rodzime marki i można się naciąć Na Aliexpres'ie można wyrwać koszulkę na przecenie (uważać na podróbki) Sklep na Aliexpres'ie który handluje oryginałami Wosawe nazywa się: Wolfbike Sport Store 1
ByQ94 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Zamknęli ten post ? Lipa bo chciałem dziś wrzucić recenzje Jednak coś się ostało : Edytowane 30 Czerwca 2017 przez ByQ94
GBike Opublikowano 1 Lipca 2017 Autor Opublikowano 1 Lipca 2017 Żeby nie było tak słodko w temacie strojów z dalekiego wschodu: Unikamy sklepów które nazywają się np: "Shop5378929" zaraz po wyprzedaży są likwidowane, w to miejsce powstaje nowy o nazwie: "Shop57389". Zauważyłem że sklepy posiadające takie nazwy mają towar w najniższych cenach, ale koszulki czy spodenki są tak beznadziejne że szkoda gadać np spodenki zszyte zwykłymi nićmi oraz ściegiem powodującym rozprucie zaraz po pierwszym włożeniu. Użyta wkładka jest jak kawał szmatki. No po prostu jednorazówki. 1
.::Piotr::. Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 ja na swój komplet czekam juz prawie 2 miesiące pytałem listonosza to mówił że pewnie na urzędzie celnym bo na stronie poczty pokazuje ze caly czas w warszawie od miesiąca... Pisałem maila do urzędu celnego jakis ogólny adres i mnie olali... Pisałem do Poczty Polskiej to stwierdzili zeby sprawdzić w placówce a jesli nie będzie to nadawca musi reklamacje złożyć ogólnie lipa... Pierwszy moj zakup z alli przyszedł szybko a teraz takie problemy... Miał ktos podobną sytuacje ?
GBike Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Opublikowano 2 Lipca 2017 11 godzin temu, .::Piotr::. napisał: ja na swój komplet czekam juz prawie 2 miesiące pytałem listonosza to mówił że pewnie na urzędzie celnym bo na stronie poczty pokazuje ze caly czas w warszawie od miesiąca... Pisałem maila do urzędu celnego jakis ogólny adres i mnie olali... Pisałem do Poczty Polskiej to stwierdzili zeby sprawdzić w placówce a jesli nie będzie to nadawca musi reklamacje złożyć ogólnie lipa... Pierwszy moj zakup z alli przyszedł szybko a teraz takie problemy... Miał ktos podobną sytuacje ? Oczywiście że miałem. Czekasz aż upłynie czas jaki deklarował sprzedawca. Jeśli nie ma towaru zakładasz spór czyli wysyłasz do sprzedawcy jedno zdanie ze nie dostałeś towaru . Następnie zaznaczasz że chcesz zwrot gotówki . Efekt końcowy jest dwojaki. Chinczyk natychmiast znajduje przesyłkę albo dostajesz gotówkę. Celnicy na szmatki nawet nie patrzą wiec opcja UC odpada.
.::Piotr::. Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 termin mija 4 lipca Chińczyk chyba paczke wysłał bo od miesiąca niby w warszawie jest...
GBike Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Opublikowano 2 Lipca 2017 1 godzinę temu, .::Piotr::. napisał: termin mija 4 lipca Chińczyk chyba paczke wysłał bo od miesiąca niby w warszawie jest... Jak nie dojdzie do 4 lipca to Aliexpres da jeszcze kilka dni dla Chinczyka jeżeli udokumentuje ze faktycznie nie jest to z jego winy . Jeżeli po tym terminie nie dostaniesz paczki będziesz mial kasę. Tak na marginesie powiem ze Chinczycy mają jakieś dziwne kanały transportowe. Ostatnio miałem paczkę na której nadawca mieszkał w Estonii. A na śledzenie paczki było ze nadane w Hong Kong. Tak że nie wnikaj z kasą jest bezpieczniej niż na naszym allegro. A i ciekawostka jeszcze jedna . Jak dostaniesz kasę a paczka i tak dojdzie to masz kasę i paczkę gratis, takie ryzyko Chinczyka.
specialized34 Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Przyłącze się do tematu może inny towar ale 2 miesiące towar był na celnym w Niemczech przyszedł po 3 a w między czasie małe oczy wysłał kolejny w ramach gwarancji i dodatkowo w dziwny zbieg okoliczności że był i zwrot pieniędzy więc na to wyszło że dostałem 2 towary za darmo i zwrot kasy ale dużo zależy od sprzedawcy Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
.::Piotr::. Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 7 godzin temu, specialized34 napisał: Przyłącze się do tematu może inny towar ale 2 miesiące towar był na celnym w Niemczech przyszedł po 3 a w między czasie małe oczy wysłał kolejny w ramach gwarancji i dodatkowo w dziwny zbieg okoliczności że był i zwrot pieniędzy więc na to wyszło że dostałem 2 towary za darmo i zwrot kasy ale dużo zależy od sprzedawcy Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka to powiedz od którego Chińczyka kupowałeś to wszyscy się tak obkupimy
specialized34 Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 To chodziło całkiem o coś innego i przedstawiłem jak sprzedawca z alli podszedł do sprawy jeśli nawet nie była jego wina Wysłane z mojego HUAWEI NXT-L29 przy użyciu Tapatalka
de Villars Opublikowano 4 Lipca 2017 Opublikowano 4 Lipca 2017 (edytowane) Dnia 2.07.2017 o 10:35, GBike napisał: Ostatnio miałem paczkę na której nadawca mieszkał w Estonii. Też dostalem paczkę z Estonii. Podobno mają tam magazyny na Europę. Edytowane 4 Lipca 2017 przez de Villars
GBike Opublikowano 4 Lipca 2017 Autor Opublikowano 4 Lipca 2017 56 minut temu, de Villars napisał: Też dostalem paczkę z Estonii. Podobno mają tam magazyny na Europę. Chinczyki mają chyba magazyny wszędzie, wczoraj Szwecja dziś Norwegia .
Rekomendowane odpowiedzi