Kacperos Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Witam,ostatnio kumpel zakładał linkę na przednia przerzutkę i wszystko ładnie wyregulował za pomocą śrubami. Ale wczoraj zauważyłem ze linka jest wyszczerbiona i zniszczona przy przerzutce. I chciałbym teraz założyć nową linkę i na jaką przerzutkę muszę wrzucić jak mam 3 biegi z przodu a z tyłu 8. Przypominam ze wszystko jest wyregulowane na igłe. Tylko nie wiem na jaki bieg wrzucić żeby linkę dobrze naciągnąć.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Możesz napisać jeszcze raz ,ale tym razem zrozumiałym polskim językiem ??? Czytam i nie wiem o co Ci chodzi.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Z przodu wrzuć na najmniejszą tarczę. Tył przy naciąganiu linki przedniej przerzutki jest bez znaczenia.
Kacperos Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2017 Przed chwilą, samuel_87 napisał: Możesz napisać jeszcze raz ,ale tym razem zrozumiałym polskim językiem ??? Czytam i nie wiem o co Ci chodzi. Po prostu chce założyć nową linkę na przednią przerzutkę. I jaki bieg musi być w przodzie wrzucony żeby dobrze naciągnąć linkę ? Przed chwilą, Sziva napisał: Z przodu wrzuć na najmniejszą tarczę. Tył przy naciąganiu linki przedniej przerzutki jest bez znaczenia. Dzięki wielkie.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 A łańcuch do tego ściągasz? Jeśli nie, to z tyłu wrzuć na środkową lub którąś z większych zębatek, żeby nie krzyżować na maksa łańcucha i żeby nie napierał na prowadnicę przerzutki.
Kacperos Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Opublikowano 30 Czerwca 2017 5 minut temu, Sziva napisał: A łańcuch do tego ściągasz? Jeśli nie, to z tyłu wrzuć na środkową lub którąś z większych zębatek, żeby nie krzyżować na maksa łańcucha i żeby nie napierał na prowadnicę przerzutki. Łańcucha nie ściągam,tylko wymiana przedniej linki.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Jak wcześniej... Najmniejszy blat z przodu i na manetce oczywiście najniższy bieg. Przekładasz linkę, lekko naciągasz aby nie miała luzu, dokręcasz śrubę ot cala tajemnica.
Rekomendowane odpowiedzi