Skocz do zawartości

Sztyca regulowana do talona 3 2018?

JaroYarecki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam talona 3 z 2018roku i chciałbym wymienić sztycę na regulowaną i w związku z tym pytanie czy ktoś już przerabiał temat ewentualnie czy wie czy można w tym rowerze wstawić sztycę z wewnętrznym prowadzeniem linki?

Niby przewody od przerzutek i hamulca tylnego są wprowadzone w ramę ale wychodzą jeszcze przed suportem a jednocześnie zauważyłem, że Giant na swojej stronie "chwali się" wewnętrznym prowadzeniem linek od modeli od 2019 roku, więc sam nie wiem co o tym myśleć?

Napisałem do producenta ale nie ukrywam, że ciekawość mnie zżera a poza tym producent producentem a życie życiem...

Opublikowano

Najlepiej odkręci suport i zobaczyć jak wygląda łączenie ramy, może się okazać że nie będzie problemu przeciągnąć przewód

Opublikowano

dzięki, tak zrobię, chyba, że wcześniej Giant da mi zielone światło:)

Opublikowano

Jak miałem kross soil 1 to właśnie w taki sposób sprawdziłem czy przejdzie przewód

Opublikowano

Właśnie nadeszła odpowiedź od Gianta: "jest to możliwe, przewód jest prowadzony dolną rurą nad suportem, nie jest to bardzo skomplikowane ale też nie jest to bardzo gładkie prowadzenie przewodu jak to ma miejsce w ramach np. Trance"

Pozostaje teraz tylko zebrać siano na upragnioną sztycę:)