Tecno Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Witam, myślę nad podrasowaniem mojego Indiana x-pulser 2.7. Konkretnie chodzi o wymianę amora na jakiegoś używanego foxa za ~ 800zł. Oraz wstawienie całej grupki deore z przełożeniem 2/10. Mój kumpel, który siedzi w rowerach nieco dłużej, mówi, że nie ma sensu. Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Dodam, że rower jest w całości stockowy.
Gość Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Foxa na piwotach? Powodzenia w poszukiwaniach. Sens podrasowania by był ale pytanie czy w ogóle się to kalkuluje. Deore plus amor to wydatek około 2000 zł.
Fenthin Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Ten model? https://www.mediaexpert.pl/mtb/rower-indiana-x-pulser-2-7-m17-czarno-czerwony-polysk-bp,id-614268 Jeśli tak, zupełnie się to nie kalkuluje. To jest za słaba baza, by bawić się w takie wymiany. Lepiej odłóż kasę i kup po prostu coś lepszego. @up Sam w sobie Fox na V--kach to pół biedy, na 26" coś się znajdzie. Ale ten rower ma koła 27,5". Na to nie ma dobrych widelców pod V-brake. Nigdy nie były produkowane.
ByQ94 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Rok temu kupiłem rower za około 3800 teraz jestem w trakcie ulepszania go, już wydałem 3300 na moje lepiej kupić troszkę droższy rower. Mój nie jest jakaś super rakietą ale mega mi się podoba więc staram się inwestować. Kolega wyżej wspomniał to się nie kalkuluje. Odłóż kasę na nowy rower Edytowane 30 Czerwca 2017 przez ByQ94
Franz Mauer Opublikowano 30 Czerwca 2017 Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgadzam się z przedmówcami. Rasowanie Rowerów Indiana to jest jak przerabianie Fiata 126p na wyścigówkę. Da się, ale po co? Sprzedaj tego, dorzuć tą kasę na amor i napęd i kup sobie taki, w którym nie bedziesz musiał na razie nic rasować
eMPe_83 Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Mój bardzo dobry kolega jeździ w Teamie Indiana z Media expert. No i z fabrycznego roweru została sama rama ( no bo musi :D)
artfal Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 Jeżeli nie masz zbyt dużo gotówki to jezdzij na tym co masz i jak już ubierasz pieniądze to kup inny, lepszy rower ( głównie chodzi o ramę ). A jeżeli masz pieniądze to pozostaje poczytać forum i wybrać coś dla siebie
Gość Opublikowano 7 Lipca 2017 Opublikowano 7 Lipca 2017 Jakiekolwiek upgrady tego roweru nie mają żadnego sensu. Zbyt słaba rama jako baza do rozbudowy. Zgadzam się z kolegami, lepiej dozbierać do lepszego roweru, a ten użytkować jaki jest.
Rekomendowane odpowiedzi