Skocz do zawartości

Przerzutka tylna nie zrzuca

Zyrluk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć mam problem z tylną przerzutką. Po regulacji serwisanta, który także wymienił linki i pancerze przerzutka pięknie wrzuca ale już nie zrzuca. Podczas jazdy muszę porządnie naciągnąć manetkę albo zrzucić o dwa. Serwisant powiedział mi że nie będzie ona już tak dobrze działać. Czy mogę ją jakoś samemu wyserwisować? i który to będzie element? Wózek jest prosty kółeczka są wymienione.. Przerzutka to Shimano Sora 2x9

Opublikowano

Zmień serwisanta.

Na 100% coś spaprał z regulacją, albo niewłaściwie zamocował linkę w jarzmie przerzutki.

Opublikowano
31 minut temu, elmapeto napisał:

Pewnie źle naciągnięte linka. 

A dokładniej za mocno naciągnięta.

Opublikowano

Sprawdź czy prawidłowo przykręcił linkę do pantografu 😁

• Lubię to! 1
Opublikowano

Regulacja tylnej przerzutki jest chyba najprostszą czynnością. Zgadzam się że @SpiderMAN zmień serwis, to najważniejsze.

Druga rzecz. Czemu tam trafił. Uderzyłeś o coś?

Opublikowano

Przepraszam drogich forumowiczów ale pomyliłem się. Zapomnialem że działa to odwrotnie. Biegi szybsze to zrzucanie. Biegi wolniejsze to wrzucanie.. mam problem z wrzucaniem(z mniejszej na większą zębatkę) - czyli linka jest za słabo naciągnięta? Mam ja naciągniętą, ale i tak ma wielkie opory z wrzuceniem na bieg "wolniejszy". Gdy klikam manetką na bieg wolniejszy to i tak muszę ją dodatkowo dopchnąć żeby bieg przeskoczył..