akir19 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Hej mam nowego dampera duair dziś podczas zjazdu wszedł w glebę i tak został. Próbowałem ciągnąć nie dało się wrócić do pozycji wyjściowej. Podłączyłem pompkę myślą mc że nie ma powietrza, było 250 psi. Spuściłem całe powietrze Damper wrócił do góry, napompowałem i działa normlanie. Mam jednak obawy ze zrobi znowu to samo, nie chciałbym znów zaliczyć takiej gleby przez dampera. Co było powodem takiego zablokowania?
ACTIVIA Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 To masz wersję z blokadą czy z kompresją
ACTIVIA Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 2 dni od nowości. Wyslij go na gwarancję
akir19 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 Średnio mi się widzi oddawać i nie mieć go 1,5 miesiąca. Tym bardziej że w ciągu tygodnia to drugi damper. Bardziej widzi mi się go sprzedać i kupić coś lepszego sr suntour, jakościowo to padlina nad padlinami.Myślisz że to się powtórzy?
akir19 Opublikowano 14 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 14 Czerwca 2020 Dzisiaj zrobiłem test dampera, odbiera wszystko bardzo przyjemnie. Jest zdecydowanie lepszym modelem niż ten z blokada. Przechodząc do sedna czy na skręconej kompresji i zadziałaniu go naciskiem on powinien piszczeć? Piszczy jakby był w środku zamknięty chomik, po zejściu z kompresji poniżej 6 na pokrętle jest cicho
ACTIVIA Opublikowano 15 Czerwca 2020 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Przy zakręconej kompresji to piszczy i to mocno.
akir19 Opublikowano 15 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2020 Czyli zachowuje się identycznie
queed90 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Przy zakręconej kompresji to piszczy i to mocno. Ale to jest normalny objaw? Mam dokładnie to samo. Damper od tygodnia i nie mogę kompresji ustawić bo piszczy strasznie. Będę w weekend robił mały serwis: czyszczenie, smarowanie + 2/3ml oleju Fox float. Na co zwrócić uwagę żeby wyeliminować to piszczenie?Wysłane z mojego STK-L21 przy użyciu Tapatalka
ACTIVIA Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 DUAIR-y niestety fabrycznie piszczą
queed90 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Opublikowano 25 Sierpnia 2020 Czyli nie ma sposobu na wyeliminowanie tego "defektu"? Mam jeszcze pomysl żeby jakoś zmniejszyć komorę powietrzna żeby zwiększyć jego progresywność. Są jakieś zestawy dedykowane pod ten damper? Czy pora przetrzepać portfel i pójść w stronę roxa/foxa...Wysłane z mojego STK-L21 przy użyciu Tapatalka
ACTIVIA Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Są dostępne korpusy. 24mm / 48mm / 60mm / 73mm https://activia.sgl.pl/wlasciwosci_damperow/
queed90 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Są dostępne korpusy. 24mm / 48mm / 60mm / 73mm https://activia.sgl.pl/wlasciwosci_damperow/Czyli fabrycznie montowany jest 48mm, który jest dedykowany pod przełożenie mojej ramy 2.54Jeśli założę 60mm, jaki będzie efekt? Zwiększę samą progresje, czy coś jeszcze?Wysłane z mojego STK-L21 przy użyciu Tapatalka
PiotrekGT Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Jak wsadzisz wiekszą puche to zmniejszysz progresje. Progresje zwiększa się zmniejszając obj komory
queed90 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Opublikowano 26 Sierpnia 2020 Mój błąd, myślałem że to są jakieś tuleje do wsadzenia wewnątrz komory. Czyli oczywiście wymiana puchy na 24mm.Tylko chyba nie wiem jak interpretować te wykresy.Na moje oko będzie bardzo czuły gdzieś do 30%ugiecia i potem bardzo się utwardzal.A w obecnie zamontowanej puszcze praca jest mniej więcej "rownomierna" ?Wysłane z mojego STK-L21 przy użyciu Tapatalka
PietrekPL Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Cześć. Mam u siebie też ten damper w wersji LOR8, rower ma ok 200km przebiegu mam go od nowości. W początkowej fazie nacisku słychać takie jakby głuche stukanie z niego, ogólnie pracuje ok, tylko jadąc po małych nie równościach czasem to daje do myślenia czy wszystko ok. Jest to normalna jego praca czy coś już z nim nie tak?
ACTIVIA Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Opublikowano 25 Kwietnia 2021 Warto było by mu zrobic przegląd zerowy
Rekomendowane odpowiedzi