Altaiirno Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Część, miałem drobny wypadek na mojej Meridzie Silex 200. Wpadłem w poślizg i przewróciłem się wraz z rowerem, zatrzymałem się dopiero na barierce. Pękła przednia obręcz oraz zgięła się tarcza i ociera. Szukam pomocy w znalezieniu nowej obręczy mam (alexarims comp disc 38c). Nie mogę znaleźć nic pasującego, a wolałbym nie wymieniać też tyłu (nowy rower😭). Chętnie podeślę film z kręcącą się ósemką i jakieś zdjęcia jeśli podpowiecie mi jak. Przepraszam jeśli coś źle umieściłem czy zapisałem (jestem tu nowy I do tego zielony w temacie 🙃). Dziękuję za pomoc
Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Co by Ci nie polecić , wymiana: Obręczy, szprych i tarczy Cię nie minie. Pytanie ile chcesz wydać.
Altaiirno Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 9 godzin temu, Kruk napisał: Co by Ci nie polecić , wymiana: Obręczy, szprych i tarczy Cię nie minie. Pytanie ile chcesz wydać. Chciałbym, żeby wrócił do stanu sprzed wypadku, nie wiem czy dam radę ale mam ochotę naprawić go samodzielnie. Zastanawiam się tylko, gdzie i jakie obręcze kupić. Budżet nie jest teraz dla mnie dużym problemem.
kaido2 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Obręcze w większym rowerowym, albo przez neta ( sklepów jest sporo). A jakie obręcze? Wystarczy policzyć otwory i zmierzyć wysokość oraz szerokość wewnętrzną lub ew przeczytać specyfikacje roweru gdzie producent na pewno podał na jakich komponentach stoi rower.
Kruk Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Ja polecam zawsze obręcze DT, sprawdzone i dobre, modeli jest od groma. https://www.dt4you.pl/
Rekomendowane odpowiedzi