paflo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) Witam Rower to TREK Fuel ex 5 2016 a moje pytanie jest o piastę przód. Są na niej luzy - czy można je zniwelować, wymienić łożyska, czy ktoś wie jaka to piasta? Pozdrawiam Paweł Edytowane 9 Czerwca 2020 przez paflo
Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Widać przy piaście miejsce na klucz płaski, czyli to piasta na kulkach, możesz spróbować skontrować konusy mocniej.
paflo Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2020 Rozkrece i sprawdze w jakim jest stanie w środku. Zastanawiałem się czy nie ma tam czasem łożysk.
Kruk Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Baaardzo wątpię aby tam były tam maszynówki choć może...
Kkaaeell Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) Posiadam fuel exa 2017 i po 2-3 wycieczkach typu srebrna, sleza. Konusy na piastach same się zaczęły rozkrecac i nie można ich było skręcić. Jak za mocno skręciłem to ciężko koło się kręciło a jak za lekko to koło latało na boki. Zmieniłem piasty na dt Swiss 350 i zapomniałem że mam piasty w rowerze Edytowane 10 Czerwca 2020 przez Kkaaeell
Gość Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Widać przy piaście miejsce na klucz płaski, czyli to piasta na kulkach, możesz spróbować skontrować konusy mocniej. W Giant też tak jest ze widać miejsce na klucz, a jednak piasta ma łożyska maszynoweKontry służą do skręcenia osi do siebieTak więc to że widać miejsce na klucz nie oznacza że jest na kulkach Jeżeli patrząc na specyfikację roweru i jest w oryginalnych częściach powinny być łożyska maszynoweWtedy tylko trzeba wymienić łożyska jeżeli wystąpił on na nich
paflo Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 Piter614 natrafiłeś gdzieś na taką specyfikację gdzie są typy piast wypisane?
Gość Opublikowano 13 Czerwca 2020 Opublikowano 13 Czerwca 2020 Wiesz co wpisałem i wyszła mi strona głównahttps://archive.trekbikes.com/pl/pl/2016/Trek/fuel_ex_5_29#/pl/pl/2016/Trek/fuel_ex_5_29/detailsTam są podane informacje o kole
Rekomendowane odpowiedzi