Rosen Opublikowano 29 Czerwca 2017 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jakis rok temu znalazlem takiego oto pdf'a (patrz zalacznik) wypuszczonego w USA, wzywajacego wszystkich uzytkownikow w/w korb do ich natychmiastowej darmowej wymiany. W miedzyczasie okazalo sie, ze w moim pomykaczu jest wlasnie jeden z modeli, a dokladnie FC-MC12, bylo to jakis rok temu. Napisalem do Shimano Polska czy wymienia mi ja zgodnei z zapewnieniem. Pomimo ze , komunikat wypuszczono w 1997 roku, to Shimano wyslalo mi nowa korbe z supportem :). Zadne tam Deore, ot FC-M371 na kwadrat - niby nic ale po tylu latach mile sie zdziwilem. Jesli zatem ktos ma jeszcze takowa w jakims piwnicznym oldtimerze, to spokojnie moze sie odezwac do Shimano Polska. PS. Jak komus uda sie wymiec to napiszcie.
sebolpittbull Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Dnia 29.06.2017 o 17:50, Rosen napisał: Jakis rok temu znalazlem takiego oto pdf'a (patrz zalacznik) wypuszczonego w USA, wzywajacego wszystkich uzytkownikow w/w korb do ich natychmiastowej darmowej wymiany. W miedzyczasie okazalo sie, ze w moim pomykaczu jest wlasnie jeden z modeli, a dokladnie FC-MC12, bylo to jakis rok temu. Napisalem do Shimano Polska czy wymienia mi ja zgodnei z zapewnieniem. Pomimo ze , komunikat wypuszczono w 1997 roku, to Shimano wyslalo mi nowa korbe z supportem :). Zadne tam Deore, ot FC-M371 na kwadrat - niby nic ale po tylu latach mile sie zdziwilem. Jesli zatem ktos ma jeszcze takowa w jakims piwnicznym oldtimerze, to spokojnie moze sie odezwac do Shimano Polska. PS. Jak komus uda sie wymiec to napiszcie. Kolego a co do nich dokładnie napisałeś ? I co trzeba było im podać. Ja otrzymałem stary rower z korba FC-CT90 i nigdzie nie mogę dostać zamiennika.
Artus Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Dnia 29.06.2017 o 17:50, Rosen napisał: Jakis rok temu znalazlem takiego oto pdf'a (patrz zalacznik) wypuszczonego w USA, wzywajacego wszystkich uzytkownikow w/w korb do ich natychmiastowej darmowej wymiany. W miedzyczasie okazalo sie, ze w moim pomykaczu jest wlasnie jeden z modeli, a dokladnie FC-MC12, bylo to jakis rok temu. Napisalem do Shimano Polska czy wymienia mi ja zgodnei z zapewnieniem. Pomimo ze , komunikat wypuszczono w 1997 roku, to Shimano wyslalo mi nowa korbe z supportem :). Zadne tam Deore, ot FC-M371 na kwadrat - niby nic ale po tylu latach mile sie zdziwilem. Jesli zatem ktos ma jeszcze takowa w jakims piwnicznym oldtimerze, to spokojnie moze sie odezwac do Shimano Polska. PS. Jak komus uda sie wymiec to napiszcie. Witam mógłbyś podać szczegóły gdzie i co pisałeś w tym wniosku o wymianę ? pozdrawiam
sebolpittbull Opublikowano 10 Kwietnia 2018 Opublikowano 10 Kwietnia 2018 5 godzin temu, Artus napisał: Witam mógłbyś podać szczegóły gdzie i co pisałeś w tym wniosku o wymianę ? pozdrawiam Oraz czy trzeba wysłać im najpierw starą korbę.
Rosen Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Z tego co pamiętam to zwyczajnie zadałem pytanie czy mi to wymienia, a maila wysłałem na infopoland@shimano-eu.com po dniu czekania napisałem kolejnego maila poniższej treści: Witam Wyslalem wczoraj do was maila w sprawie korby ktora Shimano wymienia ze wzgledu na wadliwa konstrukcje. Sprawdzilem wszystkie informacje i z tego co widze posiadam takowa korbe a po drugie znalazlem informacje ze Shimano nadal dokonuje ich wymiany. Czy mam kierowac sprawe bezposrednio do Shimano Japan czy tez wy jako przedstawicielstwo zalatwicie sprawe? Czekam n apanstwa odpowiedz. Pozdrawiam Bartlomiej Mail poszedł 22 września, a 5 października dostałem odpowiedź, żeby przesłać im korbę a oni ją po prostu wymienia. Dajcie znać jak wam poszło, a jak będą robić problemy to napiszcie do Shimano Japan
sebolpittbull Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Opublikowano 15 Kwietnia 2018 (edytowane) Dnia 12.04.2018 o 20:31, Rosen napisał: Z tego co pamiętam to zwyczajnie zadałem pytanie czy mi to wymienia, a maila wysłałem na infopoland@shimano-eu.com po dniu czekania napisałem kolejnego maila poniższej treści: Witam Wyslalem wczoraj do was maila w sprawie korby ktora Shimano wymienia ze wzgledu na wadliwa konstrukcje. Sprawdzilem wszystkie informacje i z tego co widze posiadam takowa korbe a po drugie znalazlem informacje ze Shimano nadal dokonuje ich wymiany. Czy mam kierowac sprawe bezposrednio do Shimano Japan czy tez wy jako przedstawicielstwo zalatwicie sprawe? Czekam n apanstwa odpowiedz. Pozdrawiam Bartlomiej Mail poszedł 22 września, a 5 października dostałem odpowiedź, żeby przesłać im korbę a oni ją po prostu wymienia. Dajcie znać jak wam poszło, a jak będą robić problemy to napiszcie do Shimano Japan Wysłałem email czekamy kilka dni teraz na odpowiedź A czy korbę przysłali Tobie tej samej wielkości? Bo ja mam przerzutkę mocowana do suportu i nie wiem czy będę w razie w też ja musiał zmieniać . Edytowane 15 Kwietnia 2018 przez sebolpittbull
sebolpittbull Opublikowano 16 Kwietnia 2018 Opublikowano 16 Kwietnia 2018 I odpowiedź się pojawiła Więc jutro wysyłam korbę . Tylko pytanie czy suport też demontować ?
Rosen Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Autor Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Znakomicie - to demontuj support i też go zmień - w końcu masz darmową zmianę.
sebolpittbull Opublikowano 8 Maja 2018 Opublikowano 8 Maja 2018 (edytowane) No i przyszła korba niestety bez suportu . Więc najpierw kupno suportu i potem zakładanie całości , o ile odrazy bym nie musiał wydać więcej pieniędzy na przeżutke przednia , łańcuch i wolnobieg ... . Przysłali mi model korby FC-M311. Na kwadrat. Edytowane 8 Maja 2018 przez sebolpittbull
Rekomendowane odpowiedzi