nex Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Cześć wszystkim ! Chciałbym zaprezentować wam mój rower którym jest Scott Scale 920 2016r. Poza zmiana kilku części ( siodełko, mostek, chwyty ) rower mi dzielnie służy od października 2015 roku i do tej pory nie miałem z nim żadnych problemów. Jeżdżę bez licznika także nie mam pojęcia jaki jest dokładny przebieg roweru...w sumie to mało ważne. A więc czas na dane techniczne: Rama: XL ( mam 190cm wzrostu), Karbonowa IMP technology / HMF / Tapered HT, SDS Shock Damping System Widelec: Fox 32 powietrzny, trój stopniowa blokada skoku, tłumik fit-4, mocowanie koła przez sztywną oś 15mm. Kierownica: Syncross 720mm Aluminiowa Mostek: Ritchey 90mm Przerzutka: 1x11 Sram GX1, kaseta Sram XG1150 10-42T Chwyty: Race Face Griff Strafe / Ergon Gs 3 Hamulce: Shimano SLX hydrauliczne, tarcze przód 180mm tył 160mm, system mocowania centre lock Siodełko: Selle San Marco Aspide Super Comfort Sztyca: Syncros FL 1.5 34.9mm Korba: Sram GX1 32T Pedały: Crank Brothers platformy / Shimano XT SPD Obręcze: Syncros XR2.5 Opony: Rocket Ron Evo 2.1 / Racing Ralph 2.1 Waga: wg producenta 10.2kg W razie jakichkolwiek pytań piszcie śmiało. Pozdrawiam! 1
nex Opublikowano 2 Lipca 2017 Autor Opublikowano 2 Lipca 2017 @Franz Mauer dzięki! Mała aktualizacja informacyjna. Siodełko "Selle San Marco Aspide Super Comfort" nie jest zbyt wytrzymałe na wywrotki bo troszkę się połamało. Górna lewa strona jest złamana ( na zdjęciu tego nie widać ) Dolne trzymanie szyny jest całkiem wyrwane. Mimo wszystko jest to dla mnie super wygodne siodełko i chyba kupię kolejne takie samo bo z tym już raczej nic sie nie zrobi...
Rekomendowane odpowiedzi