Kamil8782 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam i bardzo proszę o pomoc. Zamontowałem dzisiaj zębatke 34t na korbie srama (wszytsko się zgadzało). Zębatka z offsetem 3mm taka jak stara. Przy montażu ramion korby i dokręcaniu na Maxa zębatka zaczyna drzeć zębami o rame. Inaczej jest luz na suporcie. Ma ktoś pomysł co mogę z tym zrobić? Jakaś dodatkowa podkładka czy muszę kupować nową zębatke z 0 mm offsetem. Rower to procaliber 6 z napędem 1x12 nx
Franz Mauer Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Widać rama nie jest przystosowana z napędem 1x i tak dużą zębatką. Zanim wydasz kolejne pieniądze to sprawdź na oko czy te 3mm mniej coś zmienią.
Kruk Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Franz jasno napisał, musisz mieć 30 lub 32 T i koniec kropka. Napisz do producenta ramy jaka do tej ramy wchodzi max zębatka.
Franz Mauer Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Kruk ma rację. Może skontaktuj się z Trekiem. Być może przewidzieli wsadzenie jakiejś dodatkowej podkładki w korbie lub mniejszy offset, choć wydaje mi się, że raczej nie, bo zmieniłoby to linkę łańcucha... 🤨 Zapytać warto. 1
Ares Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Raczej na pewno coś jest nie tak z tymi ofsetami lub jakieś podkłądki. Na korbach Sramolca się zupełnie nie znam ale Procaliber powinien spokojnie ogarnąć i większy blat niż na 34 zęby.
Kamil8782 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 9 Czerwca 2020 Moderowany przez PrzeLuka: Kląć to możesz sobie kolego drogi na podwórku nie na naszym forum. Już problem ogarnięty, rama i wszytsko było ok, tylko sprzedawca polecial ze mną w ... z offsetem i opchnął mi 6mm a nie 3.
Rekomendowane odpowiedzi