vdcmike Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Nie, nie powoduje przyspieszonego pojawienia się większych luzów. Siła hamowania na tarczy 203 względem 180 i przy założeniu, że na klamkę hamulcową działamy tą samą siłą jest większa o około 13%. Jeśli zostawimy tarczę 180 a założymy zaciski 4 tłoczkowe od Shimano to ta sama siłą na klamkę będzie wytwarzała siłę hamowania już 17% większa niż 2-tloczkowiec. Ktoś ogranicza montaż takich hamulców do danego amortyzatora? 1
aror15 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 A jakas roznica pomiedzy 63 a 75mm skoku wystepuje? Czy znikoma i brac pasujace 63mm do ramy kross evado1? (rekreacja)
RadekO87 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Ja kupiłem w 2015 raidona i od razu grzechotka jak skrzynka z narzędziami. Reklamacja i wymienili dolne golenie. Telepał się dalej ale dużo mniej. Teraz się nasiliło to go rozebrałem i moim zdaniem to nie kwestia ślizgów tylko kardriżldża olejowego. Jest to tak zrobione uderza w górne lagi. On jest nierozbieralny. Trochę wkurza jeżdżenie po trasach czymś co przypomina taczkę z cegłami
vdcmike Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Opublikowano 28 Kwietnia 2022 Jesli gonie górne się wyginają podczas pracy to cartridge może uderzać. Ale luzem to on tam przecież nie lata. Może raczej zespół sprężyn negatywnych pod komorą powietrzną?
Rekomendowane odpowiedzi