Mondeus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam serdecznie, Wlasnie zakupilem i zamontowalem amortyzator SunTour Raidon XC RL-R i potrzebuje fachowej porady poniewaz wedlug mnie cos nie jest w porzadku. Na goleniach jest wyczuwalny luz i przy nacisnietym przednim hamulcu, poruszaniu rowerem do przodu i do tylu slychac wyrazne stukanie (zaznaczam ze stery, hamulec, tarcza, wszystko sprawdzone i bez luzu). Przy podniesieniu i upuszczeniu przodu roweru stuki sa wyrazniejsze. Porownanie mam z moja RockShox Reba z 2008 roku. Tam luzy i stuki nie wystepuje. Dlatego mam pytanie czy ten typ tak ma ? Moge podeslac filmik na email w celu lepszej diagnostyki problemu Amortyzator jest nowy, przebieg 0km. Z gory dziekuje za odpowiedzi.
vdcmike Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Zlóż reklamację. To całkiem częsta przypadłość tych amortyzatorów.
Mondeus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 (edytowane) Dodano na YT. Edytowane 5 Czerwca 2020 przez Mondeus
Kruk Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Luz na ślizgach, częsty "problem", niestety dałem to w nawias bo dzisiaj to dość normalne zjawisko, nawet w topowych foxach, nawet Wichu mi o tym pisał.
Mondeus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 Czyli nie ma co reklamowac ? poprostu trzeba sie z tym pogodzic ze kupujac "budzetowy" model takie cos wystepuje ?
Kruk Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Powiem tak, z tego co mi wiadomo, jedni trafią na 0 luz drudzy na duży, trzeci na średni, tak bywa czasami, czy to dobre? raczej nie, ale często spotykane. Jeśli podczas jazdy nie ma stuków czy zacinek amora to luz. 1
Accent_Szaj Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 9 minut temu, Mondeus napisał: budzetowy No jeżeli dla ciebie 23 minuty temu, Kruk napisał: nawet w topowych foxach, To budżetowe amory ,to gratuluję budżetu. A tak na poważnie,to oddaj na gwarancji. Miałem dwa Ridon'y o oba były o są ciasne. 1
Mondeus Opublikowano 5 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2020 Panowie, dalem "budzetowy" poniewaz jest to jedna z najtanszych wersji powietrznych Dobra sprobuje go reklamowac i wymienic. Najgorsze ze rura sterowa juz byla docieta, mam nadzieje ze to nie bedzie problemem.
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Ja bym reklamował, bo to nie jest normalne. Mam dwa Raidony i żadnemu nic nie dolega.
Yan Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Ja mam podobny efekt w Epixonie po 2.5 roku jeżdżenia. Podczas jazdy jest to nieodczuwalne i niesłyszalne. Aktualnie zastanawiam się czy wymienić ślizgacze czy zajechać i lepiej kupić coś droższego (w zamyśle wytrzymalszego 🤔)
vdcmike Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Jednemu jak będzie latać w każdą stronę po 10cm nie będzie przeszkadzało a innego będzie dręczyc luz ledwo wyczuwalny. Jak przeszkadza to oddać na rękojmię żądając usuniecia wady. W .de jak klient przyjdzie z reklamacją i napisał, że jest nadmierny luz w układzie sterowym to trzeba to ogarnąć.
ACTIVIA Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) @Mondeus Kolego gdzie go kupowałeś?? Czy u mnie ?? W przypadku standardowego serwisu lub gwarancji to mam już opracowane lepsze ślizgi Edytowane 6 Czerwca 2020 przez ACTIVIA
Mondeus Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2020 @ACTIVIAmieszkam w Brnie, w Czechach dlatego amorek kupowalem w Czeskim sklepie.
ACTIVIA Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 To dawaj na gwarancję bo ci powiem ze ostatnio prawie wszystkie amorki sprawdzam kupowane u mnie i luzów nie mają 1
Mondeus Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 Amorek odeslany, czekamy na decyzje
ostry2407 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 a ja obstawiam złe włożenie łożyska steru. wykręć mostek i poluzuj śrubę górną. Dobrze spasuj i skręć. I po problemie
Mondeus Opublikowano 7 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2020 nie nie, stary zalozone poprawnie amorek testowany takze na innym rowerze i dokladnie to samo, luzy na goleniach wyczuwalne gdy trzymasz reke w okolicach uszczelki. Wszystko sprawdzone.
ostry2407 Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 a jaki rozmiar tarczy masz z przodu .?
Accent_Szaj Opublikowano 7 Czerwca 2020 Opublikowano 7 Czerwca 2020 W dniu 5.06.2020 o 19:53, Mondeus napisał: Wlasnie zakupilem i zamontowalem amortyzator Mało tego,to jest nowy amor ,przebieg 0.
aror15 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Activia, nie posiadasz w dobrej cenie amorka SUNTOUR 28 NRX-E-RL-AL ? - 1,1/8 ahed - piwoty (vbreak) - 28/29 cali
aror15 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 (edytowane) nie mogę, wyświetla się że do niego nie da się pisać Edytowane 10 Czerwca 2020 przez aror15
ACTIVIA Opublikowano 11 Czerwca 2020 Opublikowano 11 Czerwca 2020 W dniu 7.06.2020 o 19:20, vdcmike napisał: Bez znaczenia. To mit. Max. Rozmiar tarczy to 180mm. Jazda przy 203mm także powoduje szybkie na bawienie się luzów na slizgach W dniu 10.06.2020 o 16:49, aror15 napisał: Activia, nie posiadasz w dobrej cenie amorka SUNTOUR 28 NRX-E-RL-AL ? - 1,1/8 ahed - piwoty (vbreak) - 28/29 cali Wszystko mam na stronie internetowej www.activia.sgl.pl Teraz po tej nowej dostawie z 2020 nic już nie mam dostępnego z lat wcześniejszych. Ceny przez tą epidemie wirusa bardzo podwyzszyly się przez producenta
Rekomendowane odpowiedzi