ttommy70 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Witam Chcę wymienić kółka przerzutki w Dura Ace 7900 (kompatybilne z Ultegrą 6600,6700). Na rynku są kółka do Ultegry 6800 i nieco zmienione 8000. Czy one fizycznie będą kompatybilne ze starym 7900? Czy jest ten sam wymiar otworu na śrubę i szerokość samego kółka? Będzie problem czy to jest to samo poza perforacją i podniesieniem ząbków na jednym kółku?
Gość Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Kup sobie kółka TacX na łożyskach maszynowych w Decathlonie... I po problemie, pamiętaj tylko by ilość zębów była taka sama jak w oryginalnych.
ttommy70 Opublikowano 11 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 11 Czerwca 2020 W dniu 5.06.2020 o 08:50, SpiderMAN napisał: Kup sobie kółka TacX na łożyskach maszynowych w Decathlonie... I po problemie, pamiętaj tylko by ilość zębów była taka sama jak w oryginalnych. Dzięki za odpowiedź. Mam w drugim rowerze kółka tacx, toczą się rewelacyjnie. Są ciężkie, ale to nie problem. Za to problemem jest w nich słaba jakość uszczelnienia maszyn. Nie wiem czemu, ale tu gdzie w podstawowym rowerku Shimano Ultegra jeszcze były czyste, to tacx musiałem 2 razy już rozbierać i myć wnętrze, smarować. Poza tym jako zamiennik za tanie oryginalne (claris, sora, tiagra) jest super rozwiązaniem. Szczerze, wolałbym zostać przy czymś bliższym oryginałowi. No chyba że ktoś ma doświadczenia z kółkami Tacx z wyższej półki. Chętnie dowiem się jakie są doświadczenia innych.
Rekomendowane odpowiedzi