Accent_Szaj Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 @piter614 To jest rozwiązanie,ale trzeba łazić po serwisach i się prosić,a obracając koło ma odpowiedź w 5min . Mało tego od razu wie czy rama jest prosta
PiotrekGT Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 (edytowane) 34 minuty temu, Motke napisał: A próbowałeś to zrobić we własnym rowerze? Nie wiem co miało by się nie udać, wróć do mojego pierwszego posta gdzie napisałem, że trzeba będzie zdjąć kasete i tarcze. Ewentualnie odkręcic przerzutke i zacisk Edytowane 6 Czerwca 2020 przez PiotrekGT
Accent_Szaj Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Godzinę temu, PiotrekGT napisał: że trzeba będzie zdjąć kasete i tarcze. Ewentualnie odkręcic przerzutke i zacisk Nawet chyba tego nie będzie trzeba robić, bo koleżanka ma drugi zestaw kół,który notabene również jest krzywy wg serwisu
Marika22 Opublikowano 6 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2020 Tak to wygląda 😤 Według Waszej sugesti włożę sama inne kółko odwrotnie i zobaczymy na którą stronę będzie patrzeć. Mam jeszcze pytanie nie związane z tematem. Koleżanka chce kupić rower i podoba się jej Monteria bo ma ładne malowanie, czy warto się w to pchać ? Zna ktoś tę markę dokładniej ? Nada się taki rower do lasu na ścieżki leśne, korzenie itp?
Accent_Szaj Opublikowano 6 Czerwca 2020 Opublikowano 6 Czerwca 2020 7 godzin temu, Marika22 napisał: Według Waszej sugesti włożę sama inne kółko odwrotnie i zobaczymy na którą stronę będzie patrzeć Dokładnie. Tak zrób. Jak wina koła,to będzie bliżej prawej strony. Jak wina ramy,to nic się nie zmieni. Co do drugiego pytania,to nie kojarzę marki,ale załóż nowy wątek. Może ktoś słyszał
Marika22 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 10 Czerwca 2020 Witam. Troszkę to trwało ale wynik jest taki . Po odwróceniu koła bez tarczy i kasety patrzy również na lewo. Tak przy okazji przyjrzałam się dokładnie hakom i " Tak na oko" hak mocowania z prawej strony jest jakby bardziej wyrobiony. Poinformowałam o swoich spostrzeżeniach serwis mam przyjechać raz jeszcze z rowerem to sprawdzą raz jeszcze. Na moje jednak to z ramą jest coś nie tak. Wiem że pieniędzy za rower już nie odzyskam więc jeżeli nie uda się mi wyegzekwować nowej ramy rower pójdzie na sprzedaż nie chce się mi użerać z serwisem . Oczywiście kupujący zostanie poinformowany o moich spostrzeżeniach. Jak sprawa się zakończy poinformuję wszystkich.
ostry2407 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Przecież rower ma wadę fabryczną i albo nowa rama lub zwrot pieniędzy za rower przy braku danego modelu. Jak sklep będzie robił problem napisz do rzecznika praw konsumenta w swoim mieście. Oni zajmą się tym bardzo szybko.
kaido2 Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 W dniu 6.06.2020 o 11:38, Marika22 napisał: Tak to wygląda 😤 To o czym pisałem - krzywe haki. 41 minut temu, Marika22 napisał: Wiem że pieniędzy za rower już nie odzyskam więc jeżeli nie uda się mi wyegzekwować nowej ramy rower pójdzie na sprzedaż nie chce się mi użerać z serwisem Rower jest nowy- podlega gwarancji. Jak sprzedawca umywa się od odpowiedzialności to go grzecznie informujesz o swoich prawach, jak nie to jest jeszcze bezpośrednio producent i to producent podejmuje decyzje czy rama , bądź rower kwalifikuje się na wymianę , czy też nie po dostarczeniu. Sprzedawca jest tylko punktem- dostarczycielem roweru i jest to jego zasrany obowiązek. Oddajesz rower na reklamację i nie ma gadania.
Accent_Szaj Opublikowano 10 Czerwca 2020 Opublikowano 10 Czerwca 2020 2 godziny temu, Marika22 napisał: Wiem że pieniędzy za rower już nie odzyskam Oczywiście że odzyskasz. Tak jak napisał @ostry2407 jeżeli pismo o niezgodność produktu z umową nie pomoże,to rzecznik praw konsumenta stanie po twojej stronie. Ps. Tu masz wątek o reklamacji roweru.
Marika22 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 Witam wszystkich. Więc rower został oddany do serwisu . Czekam teraz na finał. Powiedziałam że rower nie nadaje się do prawidłowej eksploatacji i żądam wymiany na nowy, lub zwrot pieniędzy. Swoją drogą musi być coś nie tak ponieważ sklep zaproponował mi wymianę na rower marki Cube aim race. Nie jest to troszkę dziwne że tak od ręki zaproponowali mi wymianę ? Fakt że jest troszkę tańszy od Gianta ale ma lepszy osprzęt. Co robić ?
Accent_Szaj Opublikowano 12 Czerwca 2020 Opublikowano 12 Czerwca 2020 58 minut temu, Marika22 napisał: troszkę tańszy od Gianta W Giant płacisz za markę. Jak bardziej Ci się podoba,to wymień. Tylko pytania ,czy chcesz mieć z tym sklepem więcej do czynienia i czy zwrócą różnicę?Ewentualnie poczekaj na rozpatrzenie reklamacji. Mają na to 14dni(kalendarzowych), po tym czasie twoje roszczenie jest uznane jako pozytywnie rozpatrzone
Marika22 Opublikowano 12 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 12 Czerwca 2020 (edytowane) Też myślę by poczekać ale dzień bez roweu to dzień stracony😉 . Różnica w cenie to około 350,380 zł. Co do zwrotu różnicy mam propozycję że założą mi korbę Nexelo. Ale druga sprawa nie bardzo mam ochotę na dalszą współpracę z tym sklepem. Do jutra mam czas na zastanowienie się. https://m.ceneo.pl/86420133;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&gclid=Cj0KCQjwz4z3BRCgARIsAES_OVckrWzH8zxbfdOfpw_NDz3LPq_VmyTGcQXJ41huwRXLS9zEPHJjYWgaApUzEALw_wcB#tab=click&shop=147422968 To jest ich propozycja. Edytowane 12 Czerwca 2020 przez Marika22
Rekomendowane odpowiedzi