john4ever Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam wszystkich, Z gory przepraszam, jezeli taki temat juz istnieje, ale niestety nie znalazlem potrzebnej odpowiedzi. Chcialbym wymienic przednia przerzutke w rowerze (obecnie /tourney510 3x7/8, crank 48/38/28) z 7 biegowa kaseta. Czy moglbym ja wymienic na 3x9? Czy wszysto bedzie dzialac? Gdzies wyczytalem, ze nie powinno byc problemu, ale wole zapytac, bo nie mam potrzebnej wiedzy i doswiadczenia. Dzieki za pomoc, Pozdrawiam
elmapeto Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Pytasz o zmianę przedniej, a piszesz o zmianie z 3x7 na 3x9 czyli, o zmianie tylnej.
john4ever Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 Hej, Nie dokladnie sprecyzowalem: Mam obecnie tourney510 3 x7/8, chce ja zmienic ale nie ma zbyt wielkiego wyboru jesli chodzi o te 3x7/8. Chcialem kupic powiedzmy Shimano Acera, ale jest przeznaczona dla 3x9. Mam obawy ze jezeli kupie Shimano Acera, ktora jest przeznaczona do 3x9, to nie bedzie dzialala w zgodzie z moja 7 biegowa kaseta z tylu.
john4ever Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 5 minut temu, elmapeto napisał: Będzie ok. Dziekuje za odpowiedz, Czyli moge kupic przednia przerzutke 9 biegowa i bedzie kompatybilna z moja 7 biegowa kaseta z tylu bez zadnego obcierania ? Czy masz moze jakies rekomendacje przednich przerzutek ktore bylyby dobrym upgradem obecnej (Tourney510 )?
elmapeto Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Przednia może być trzy biegowa. Już jakieś Alivio będzie lepsze od tourneya. Nic nie będzie ocierać.
Rekomendowane odpowiedzi