elvis07 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Witam czy tak powinno być zamontowane koło tylne do widełek zamontowałem nową przerzutkę na hak mam stary rower i nie da się zamontować przerzutki na śrubę boję się że podczas jazdy koło mi wyleci
raven Opublikowano 4 Czerwca 2020 Opublikowano 4 Czerwca 2020 od biedy może być, może jakąś podkładkę bym dał co do przerzutki na śrubę, zapodaj sobie takie cuś https://allegro.pl/oferta/hak-przerzutki-shimano-stalowy-s10-6685171183 i już możesz mieć każdą
elvis07 Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 Ale ja mam takie coś znaczy się każda każda przerzutka na hak takie coś ma a można przerzutkę założyć bez przykręcania chodzi mi o tę śrubkę i ta pół gwiazdę
kaido2 Opublikowano 5 Czerwca 2020 Opublikowano 5 Czerwca 2020 W dniu 4.06.2020 o 11:20, elvis07 napisał: zamontowałem nową przerzutkę na hak Nową przerzutkę na..? No na ośkę. Haka przerzutki tam nie masz nawet zintegrowanego, co najwyżej haki ramy na oś koła. 15 godzin temu, elvis07 napisał: a można przerzutkę założyć bez przykręcania chodzi mi o tę śrubkę i ta pół gwiazdę Jest fajnie do pierwszego defektu, nieraz więcej się rzeźbi przy ustawianiu jak przy zmianie np dętki. W dniu 4.06.2020 o 11:20, elvis07 napisał: Witam czy tak powinno być zamontowane koło tylne do widełek Koło nie wyleci, co najwyżej się zablokuje w trójkącie, a w tedy może być dobry drift Musi być dobrze dokręcone i pomiędzy śrubą, a hakami frezowane podkładki blokujące. Jeżeli przerzutka nie jest przykręcona do ramy to zawsze można cofnąć koło na hakach.
Rekomendowane odpowiedzi