Skocz do zawartości

Specialized / Stupjumper / (2011) / Pomoc przy damperze

singar89

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, potrzebuję rady/pomocy.

Kupiłem sobie https://www.thebikelist.co.uk/specialized/s-works-stumpjumper-fsr-2011.

Niestety poprzedni właściciel był roztargniony i zapomniał napisać w ogłoszeniu, że damper jest uszkodzony. Wysłałem go do polskiego przedstawiciela Fox'a, który stwierdził, że jest nienaprawialny. 

Możecie mi powiedzieć, jaki model nowego dampera będzie pasował do tej ramy? A może ma ktoś tego starego brain'a na sprzedaż ?

Pozdrawiam,

Kacper

Opublikowano (edytowane)

13 minut temu, piter614 napisał:

Jak jest nienaprawialny?
Zrób foty tego dampera i wklei

Pan z serwisu twierdzi, że tłok ma korozję w jakimś tam szczególnym miejscu i nigdy nie będzie trzymał powietrza o oleju.  O ile dobrze rozumiałem.

Dodałem notatkę, którą dostałem z serwisu.

Pozdrawiam.

SAVE_20200603_184837.jpg IMG-20200527-WA0004.jpg

IMG-20200522-WA0007.jpg

Edytowane przez singar89
Opublikowano

Pod kują www.wichuwirkshop.pl i pogadaj z nimi. Oni czasem cuda robią z zawieszeniem. Może uda się coś zaradzić, 😁

Opublikowano
45 minut temu, Franz Mauer napisał:

Pod kują www.wichuwirkshop.pl i pogadaj z nimi. Oni czasem cuda robią z zawieszeniem. Może uda się coś zaradzić, 😁

Dzowniłem do nich to mają termin oczekiwania 6tyg :D a mi się paliło, żeby jeździć, więc podziękowałem. 

Ale racja, spróbuję jutro jeszcze raz zadzwonić :)

44 minuty temu, piter614 napisał:

Uda zaradzić lub mają w swoim przyda się wtedy mogą go naprawić ale czasem może być to po prostu nie opłacalne

W tych specialized bywają też takie damper
Teraz zostaje kwestia jego długości
https://allegro.pl/oferta/damper-fox-float-ctd-evo-perf-196-specialized-auto-9311701487

Własnie nie wiem, czy to będzie pasowało. Dzwoniłem do gościa, to coś tam kręcił, że nie przyjmuje (bo go ktoś tam kiedyś oszukał) i t d...