Damian Szwagier Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Witam. Pomocy. Kupiłem niedawno widelec fox 34 sc float factory. kupując go wcześniej coś tam o nim czytałem, no i doczytałem się że posiada on technologie FIT 4 czyli 3 stopnie otwarcia kompresji OPEN - MEDIUM - FIRM. Dostałem do niego w zestawie manetkę, którą zamontowałem tak jak umiałem i teraz nam amortyzator albo zablokowany albo odblokowany.🙃 Nie mam tych 3 stopni. I teraz pytanie, czy wersje z manetką wszystkie tak mają, czy zrobiłem coś źle? W ogóle goleni amortyzatora nie mam tych oznaczeń "open medium firm"
AHABI ONE Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Mam Fox 34 Factory Kashima I zimą zrobiłem przegląd tej blokady, według tego filmiku instruktażowego https://youtu.be/-pKpGRBDIqs Możliwe, że naciąg linki masz zbyt słabo podciągnięty i blokada ustawia się do pozycji 1-2...
Franz Mauer Opublikowano 2 Czerwca 2020 Opublikowano 2 Czerwca 2020 (edytowane) Pokaż tą manetkę. Może masz 2 pozycyjną? Masz jeszcze jedną regulacje, kompresja ugięcia 😁 O ile dobrze widzę, to masz odwrotnie założoną linkę. Powinna być poprowadzona od strony ramy końcówką na zewnątrz. Czyli patrząc od przodu roweru linka wychodząc z pancerza idzie od razu w prawo, a potem owijasz ją wokół pokrętła i wychodzi na lewo. Twoja idzie w lewo i wychodzi w prawo. Edytowane 2 Czerwca 2020 przez Franz Mauer
Damian Szwagier Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2020 https://strefasportu.pl/pl/p/Manetka-blokady-amortyzatora-FOX-amortyzator-i-dam/12864 Taką mam manetke. Tylko pytanie dlaczego manetka dwu pozycyjna w zestawie, skoro niby ten amortyzator ma 3 stopnie?🤔 W ogóle to nie bardzo mi ta manetka pasuje bo nie mam miejsca kierownicy. Czy da się to jakoś przerobić żeby ustawiać przy amortyzatorze?
Kruk Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 To manetka 2 stopniowa nie 3. Po prostu jest tańsza 2 stopniowa," chcesz 3? to sobie dokup", taka polityka pewnie za tym stoi.
Damian Szwagier Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2020 No a żeby nie mieć tej manetki wcale, tylko regulacje przy amortyzatorze, to można to jakoś zmienić?
Kruk Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Fox nie wiem czy sprzedaje tą wajchę do tłumika, raczej ludzie w 2 stronę robią że robią na manetkę a nie z manetki na wajchę. Procedura jest dość prosta, bo wyciąga się tylko taki insert z góry razem ze sprężynką powrotu i wkręca się .wajchę.
Damian Szwagier Opublikowano 3 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2020 2 godziny temu, Kruk napisał: Fox nie wiem czy sprzedaje tą wajchę do tłumika, raczej ludzie w 2 stronę robią że robią na manetkę a nie z manetki na wajchę. Procedura jest dość prosta, bo wyciąga się tylko taki insert z góry razem ze sprężynką powrotu i wkręca się .wajchę. Czy to jest coś takiego? https://piwnicarowerowa.pl/820-05-330-kit-pokretlo-blokady-tlumika-fit4-fox-f,3,349,2567 Czyli odkręcam to co jest i tylko zamieniam na tę wajchę?
Kruk Opublikowano 3 Czerwca 2020 Opublikowano 3 Czerwca 2020 Tak, jak dobrze pamiętam. Zobacz sobie na YT jak się dodaje manetkę z blokadą to sam zobaczysz że tam nie ma wiele do zrobienia, u Ciebie po prostu będzie od tyłu.
Damian Szwagier Opublikowano 4 Czerwca 2020 Autor Opublikowano 4 Czerwca 2020 Dzisiaj zadzwoniłem do sklepu gdzie kupowałem amortyzator. Zapytałem Pana dlaczego mam dwu stopniową manetkę skoro mam tlumik fit4 3 stopniowy. I tu zaczęły się jaja. Pan usilnie wmawiał mi że mam wersję dwu stopniową, że 3 stopniowe są w fox'ie 36. Albo gość próbuje zrobić mnie w wuja, albo już nie wiem o co tu chodzi. Ktoś coś doradzi? Może ktoś poleci mi jakiś mądry serwis FOX (najlepiej województwo śląskie, opolskie, dolnośląskie) tak żebym mógł sam to zawieźć.
Rekomendowane odpowiedzi