Jelou Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Witam Moi drodzy przymierzam się do wymiany hamulców Shimano M365 na SLX 7000. Moje pytanie czy mogę zostawić przewody te które są obecnie i wymienić jedynie klamki oraz zaciski? Linki wpuszczone w ramę nie ułatwia zadania. Czy zgodnie ze sztuka lepiej wymienić także przewody?
Gość Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Przewody przy zaciskach M7000 mają końcówki banjo, więc nic z tego. Wyciągając stary przewód przyczep do niego nowy i przeciągnij przez rame ot cała robota. Wyciągaj stary przewód i wciągaj nowy od tylnego zacisku w kierunku głowki ramy. Nie odwrotnie.
Accent_Szaj Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Ze 100x wałkowany temat. Są skręcane koncowki bonjo na allegro. Zawsze zostają Ci M6000. Bardzo zbliżone do M7000,różnica, to właśnie przewody
Franz Mauer Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Masz przewody hamulcowe wpuszczone w ramę?
Gość Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 24 minuty temu, Accent_Szaj napisał: Są skręcane koncowki bonjo na allegro. Tylko po co je kupować skoro ma się odpowiednie przewody? Wymiana przewodu nie jest niewykonalna, więc czy warto iść na łatwizne?
Accent_Szaj Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 3 minuty temu, PrzeLuka napisał: Tylko po co je kupować Właśnie nie mogę pojąć tego pytania. @Jelou dlaczego nie chcesz wymienić przewodów? W innych wątkach przewody szły w ramie pod silnikiem i wymiana była bardzo problematyczna
Rekomendowane odpowiedzi