kumik Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Cześć forumowicze, co byście wybrali: markowe spodenki z gąbką czy "no name"/ marka własna z wkładką żelową? Jako markowe spodenki mam na myśli Craft Verve Glow z wkładką Infinity C1 (w dotyku ręką jest wyczuwalnie grubsza niż wkładka C2 w spodenkach Craft Bora Hansgrohe, natomiast do siodełka w sklepie się nie przymierzę:( ). https://www.centrumrowerowe.pl/odziez-rowerowa/spodnie-obcisle/krotkie/p,spodenki-rowerowe-na-szelkach-verve-glow-czarne-r-xl-craft,659706.html?skad=googlepla&gclid=CIXR3aHJ3tQCFU1lGQod5pIOLg#76169711 Obecnie posiadam m.in. spodenki Berkner (marka własna Intersportu?) z wkładką żelową, z których jestem naprawdę zadowolony. https://berkner.pl/pl/nowa-kolekcja-kolarska/319-krotkie-spodnie-kolarskie-team-new.html Posiadam też spodenki z gąbką, które są dobre, ale nie rewelacyjne. http://esklep.intersport.pl/pl/product/133177/spodenki-genesis-ichisio-4031856 Czy z waszego doświadczenia markowe znaczy lepsze? Czy jednak pianka nie będzie tak dobra jak żelowa wkładka? pzdr Kumik
Korposzczur Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) Przyłączam się do pytania. Potrzebuję jeszcze jeden komplet na lato. Poszedłem do Intersportu. Sprzedawca podał do przymierzenia spodenki Craft. Leżały idealnie, ale spojrzałem na metkę - są damskie. Niestety Craft nie szyje męskich bez szelek. Spodenki Berkner też są spoko, ale 1 rzecz mi się nie podoba - żelowa wkładka opada w dół - jest za nisko. Mam długie spodnie kompresyjne tej firmy i jest to samo. Ale mogę polecić, bo trudno przyczepić się do jakości. Obczaję jeszcze 4F. A Wy jakie spodenki bez szelek polecacie? Berkner, 4F, może coś przez internet? Edytowane 1 Lipca 2017 przez Korposzczur
Dżery Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 (edytowane) 1 godzinę temu, Korposzczur napisał: Sprzedawca podał do przymierzenia spodenki Craft. Leżały idealnie, ale spojrzałem na metkę - są damskie. Jeśli leżą idealnie to w czym problem ? chyba nie są różowe ? . Pewnie masz tyłek jak gorąca brunetka. Ja bym brał te Crafty na twoim miejscu. Edytowane 1 Lipca 2017 przez Dżery
Red Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Spodenki 4F RSM001 mają wkładkę Coolmax która jest wkładką żelową. I właśnie w taką wkładkę bym celował. Po pierwsze taka wkładka lepiej tłumi drgania a po drugie nie zalega się tak szybko jak gąbka. W przypadku szczupłej osoby spodenki też lepiej leżą. Tzn na mnie lepiej leżą bo mogę wziąć L-ki i są idealne a na szelkach muszę wziąć XL i wiszą z przodu niczym wór przy czym... nogawki nadal są trochę za krótkie.
Korposzczur Opublikowano 8 Lipca 2017 Opublikowano 8 Lipca 2017 Kupiłem spodenki Berkner Jammie M. Sprzedają je jako męskie, ale nie ma miejsca na jaja, co kwalifikuje je jako damskie. Ponadto ściągacze za mocno uciskają uda. Może trzeba było wziąć rozmiar L mimo opadającej wkładki. Spodenki z 4F też mam M, ale przynajmniej są męskie.
Yaro Opublikowano 21 Lipca 2017 Opublikowano 21 Lipca 2017 Kupiłem i używam spodenek kupione w Martombike. Rewelacyjne, wszystko jest na swoim miejscu, nic się nie przesuwa, świetny design i są mega wygodne. Nie są tanie ale komfort czterech liter jest rzeczą bardzo ważną, zwłaszcza przy długich dystansach. Polecam.
Rekomendowane odpowiedzi