fioouek Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Cześć, mam Haibike z silnikiem Yamahy pw-se z przebiegiem 900km. Ostatnio podczas czyszczenia napędu podczas kręcenia korbą na wyłączonym silniku odniosłem wrażenie że zbyt głośno pracuje. Raczej wykluczam łożysko, bo przy kręceniu wstecz szum jest dużo mniejszy - ale czy ktoś może ma ten sam silnik i jest w stanie określić czy taka głośność przełożenia jest prawidłowa? https://youtu.be/_wfK5WO2LLk
ibox89 Opublikowano 15 Maja 2021 Opublikowano 15 Maja 2021 Witaj rozwiązałeś już problem? Mam taki rower z tym silnikiem od 2019 roku. Juz 4.5k km nalotu jeśli trzeba mogę to sprawdzić .
fioouek Opublikowano 15 Maja 2021 Autor Opublikowano 15 Maja 2021 Ja mam 2k zrobione i cały czas jest podobnie, czasem ciszej - ale na pewno nie jest gorzej. Gdybyś mógł sprawdzić to było by super, zobaczymy bo być może to któreś łożysko tak huczy.
Yossarian Opublikowano 16 Września 2021 Opublikowano 16 Września 2021 Yamaha pracuje raz ciszej raz głośniej. Zależy to od wielu czynników.
Rekomendowane odpowiedzi