Markow Opublikowano 31 Maja 2020 Opublikowano 31 Maja 2020 Witajcie! Przyszedł moment w mojej rowerowej karierze na wzmocnienie stajni o coś, co będzie bardziej wszechstronne i wybaczalne w cięższym terenie - szukałem roweru trailowego pod singletracki, bikeparki, oraz wypady w góry typu Gorce, Beskidy itp., oczywiście kierując się ceną oraz akceptując pewne kompromisy. W ten sposób moją sympatie zdobył Marin Hawk Hill 1. Jako, że o rowerach z zeszłego sezonu można zapomnieć, cenowo przedstawia się to następująco: - Marin Hawk Hill 1 - 6 399 zł (130/130 skok, brak sztycy regulowanej, napęd 1x10 - przelozenia 0.72/3,02) Kwestia przełożen - w Marinie najniższe przełozenie wynosi 0,72 ( korba 32T - kaseta 42T). Czy przełożenie 0.72 wystarczająco pozwala na atakowanie większych podjazdów ? Obecnie jeżdzę na Rockriderze, którego napęd upgradowałem do Deore 2x10, gdzie najnizsze przełożenie wynosi 0,81. Na owym napędzie da się podjeżdzać umiarkowane podjazdy, ale coś bardziej wymagającego, gdzie pojawiają się dodatkowo techniczne trudnośći już cięzko pokonać. Pozdrawiam!
TomekLodz1973 Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 (edytowane) 9 dni i cisza. Za bardzo technicznie piszesz, nik cię tu nie kuma. No i jeszcze ten Marin, człowieku. Kupuję się Meridy i Krosy i żeby było okazjonalnie. Sorry że to napisałem ale ... Pozdro i gratulacje za rower z Hrabstwa Marin w Kalifornii. Teraz tak skojarzyłem, masz teraz Recona ? Ostatnio kupowałem swojego Marina i mam nowego Recona, ma czarne lagi. Podobno jakaś akcja serwisowa była i już w sklepie wymienili zanim ktoś chciał kupić dany rower. Jak jest u Ciebie ? Edytowane 9 Czerwca 2020 przez TomekLodz1973
IOO Opublikowano 9 Czerwca 2020 Opublikowano 9 Czerwca 2020 W dniu 31.05.2020 o 13:58, Markow napisał: Witajcie! Przyszedł moment w mojej rowerowej karierze na wzmocnienie stajni o coś, co będzie bardziej wszechstronne i wybaczalne w cięższym terenie - szukałem roweru trailowego pod singletracki, bikeparki, oraz wypady w góry typu Gorce, Beskidy itp., oczywiście kierując się ceną oraz akceptując pewne kompromisy. W ten sposób moją sympatie zdobył Marin Hawk Hill 1. Jako, że o rowerach z zeszłego sezonu można zapomnieć, cenowo przedstawia się to następująco: - Marin Hawk Hill 1 - 6 399 zł (130/130 skok, brak sztycy regulowanej, napęd 1x10 - przelozenia 0.72/3,02) Kwestia przełożen - w Marinie najniższe przełozenie wynosi 0,72 ( korba 32T - kaseta 42T). Czy przełożenie 0.72 wystarczająco pozwala na atakowanie większych podjazdów ? Obecnie jeżdzę na Rockriderze, którego napęd upgradowałem do Deore 2x10, gdzie najnizsze przełożenie wynosi 0,81. Na owym napędzie da się podjeżdzać umiarkowane podjazdy, ale coś bardziej wymagającego, gdzie pojawiają się dodatkowo techniczne trudnośći już cięzko pokonać. Pozdrawiam! 0,72 to bardzo miękko, zawsze pozostają praca nad lydą. Jeszcze jest kwestia geometrii, w pewnym momencie jest już po prostu za stromo i w zależności od pozycji któreś koło się oderwie.
zbyt Opublikowano 12 Marca 2021 Opublikowano 12 Marca 2021 w moim HH na 32z przód i 42z tył ogarniam górki w okolicy Bielska, ale trzeba dobre tempo trzymać a nowszych HH ( 2020 i rift zone 27,5 2021) są napędy 11 i 12, tam jeszcze bardziej miękkie napędy są btw, HH to nie rowery do atakowania podjazdów z siłą XC lub zjazdów z mocą enduro - na HH wszędzie dasz radę, ale nie tak dobrze jak król danej trasy
jan koval Opublikowano 12 Marca 2021 Opublikowano 12 Marca 2021 Nabyłem niedawno Marina Rift Zone 1 koła 27,5 z napędem 1x11 przód 32 tył 51 wszystko idzie podjechać. Kąt główki ramy 66,5 stopnia tez robi swoje...
Accent_Szaj Opublikowano 13 Marca 2021 Opublikowano 13 Marca 2021 W dniu 31.05.2020 o 13:58, Markow napisał: Czy przełożenie 0.72 wystarczająco pozwala na atakowanie większych podjazdów ? W zupełności. Poniżej 0,7 i tak będzie odrywało Ci się koło, więc czasem bardziej opłaca się podejść. Zawsze można zmienić kasetę, a poprzednie sprzedać.
puchatek Opublikowano 13 Marca 2021 Opublikowano 13 Marca 2021 32 x 42 (temat z maja 😀) to trochę lipa na większe górki. Co innego 32 x 51 post powyżej Twojego, ale wiadomo - zależy od nogi.
Rekomendowane odpowiedzi