Skocz do zawartości

Jaka spinka do łańcucha c10

Jacaszaj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Tak jak w tytule

Chciałbym się również spytać, czy są różnice pomiędzy spinka za 20 a 40 zł.

Opublikowano

Rózńica wynika z jakości i marki. MOżesz kupić oryginalną campy, ale kosztuje dość sporo i dośc ciężko się zapina (dla jednych plus, dla innych minus). Możesz kupić  WIPPERMANN CONNEX LINK, który kosztuje w granicach 25 zł i też dobrze współpracuje z łańcuchem C10.

Opublikowano

Sugerujecie, że moja spinka KMC za 10 zł jest do kitu? 

Opublikowano

Czemu tak sądzisz? Ja też używam spinki KMC i robi swoją robotę :)

Opublikowano
1 godzinę temu, Franz Mauer napisał:

Czemu tak sądzisz? Ja też używam spinki KMC i robi swoją robotę :)

No właśnie poradziłem się Ciebie jakoś niedawno w innym temacie i kupiłem KMC za 10 zł i jestem zadowolony :P A Wy mi tu piszecie o jakichś spinkach po 40 zł :D 

Opublikowano

Ja posiadam spinkę KMC od 10sl i jeszcze nigdy nie miałem problemów z rozpięciem się łańcucha czy pęknięciem  wiec śmiało możesz kupować KMC

Opublikowano

Ja kupuje spinki Sram za jakieś 15 pln. Rozpinana była wielokrotnie i nigdy mnie nie zawiodła, na treningu czy też na zawodach. Wiadomo nic nie jest wieczne i należy kupować nową przy każdej zmianie łańcucha bądź, gdy uznamy, że jest już mocno wyeksploatowana.

Opublikowano
1 godzinę temu, Dany napisał:

A Wy mi tu piszecie o jakichś spinkach po 40 zł

Dla ścisłości nie ja, a dla informacji - sa spinki nawet po 80 zł ;) Chodziło o jakieś spinki co łańcucha campy,bo jak wiadomo campa jest kompatybilna sama ze sobą ;)

Na szczęście my używamy łańcuchów, do których możemy użyć spinki za 10 zł :):):)

Opublikowano

Polecam spinki SRAM. Stosuję i w szosie i w MTB

Opublikowano

No ja mam teraz veloce campy i spinkę kmc od 10sl i wszystko śmiga nie ma żadnych zaciec czy podrzucania łańcucha ani innych dziwnych dźwięków!!!

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja trochę z innej beczki można gdzieś dostać rolkę która jest w ogniwach łańcucha?, przy rozpinaniu gdzieś zgubiłem