Jacaszaj Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Witam Tak jak w tytule Chciałbym się również spytać, czy są różnice pomiędzy spinka za 20 a 40 zł.
Franz Mauer Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Rózńica wynika z jakości i marki. MOżesz kupić oryginalną campy, ale kosztuje dość sporo i dośc ciężko się zapina (dla jednych plus, dla innych minus). Możesz kupić WIPPERMANN CONNEX LINK, który kosztuje w granicach 25 zł i też dobrze współpracuje z łańcuchem C10.
Dany Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Sugerujecie, że moja spinka KMC za 10 zł jest do kitu?
Franz Mauer Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Czemu tak sądzisz? Ja też używam spinki KMC i robi swoją robotę
Dany Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 1 godzinę temu, Franz Mauer napisał: Czemu tak sądzisz? Ja też używam spinki KMC i robi swoją robotę No właśnie poradziłem się Ciebie jakoś niedawno w innym temacie i kupiłem KMC za 10 zł i jestem zadowolony A Wy mi tu piszecie o jakichś spinkach po 40 zł
specialized34 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja posiadam spinkę KMC od 10sl i jeszcze nigdy nie miałem problemów z rozpięciem się łańcucha czy pęknięciem wiec śmiało możesz kupować KMC
artfal Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ja kupuje spinki Sram za jakieś 15 pln. Rozpinana była wielokrotnie i nigdy mnie nie zawiodła, na treningu czy też na zawodach. Wiadomo nic nie jest wieczne i należy kupować nową przy każdej zmianie łańcucha bądź, gdy uznamy, że jest już mocno wyeksploatowana.
Franz Mauer Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 1 godzinę temu, Dany napisał: A Wy mi tu piszecie o jakichś spinkach po 40 zł Dla ścisłości nie ja, a dla informacji - sa spinki nawet po 80 zł Chodziło o jakieś spinki co łańcucha campy,bo jak wiadomo campa jest kompatybilna sama ze sobą Na szczęście my używamy łańcuchów, do których możemy użyć spinki za 10 zł
egzo23 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Polecam spinki SRAM. Stosuję i w szosie i w MTB
specialized34 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 No ja mam teraz veloce campy i spinkę kmc od 10sl i wszystko śmiga nie ma żadnych zaciec czy podrzucania łańcucha ani innych dziwnych dźwięków!!!
SzEwIoR Opublikowano 24 Lipca 2017 Opublikowano 24 Lipca 2017 Ja trochę z innej beczki można gdzieś dostać rolkę która jest w ogniwach łańcucha?, przy rozpinaniu gdzieś zgubiłem
Rekomendowane odpowiedzi