cinmx Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 (edytowane) Cześć Zakupiłem niedawno rower Scultura 300 na Tiagrze. Patrząc od tyłu na tylne koło zauważyłem że nie jest idealnie w osi z rurą podsiodłową, jak najbardziej rura ta zasłania koło (patrząc od przodu) ale widać, że nie jest w osi. Czy tak ma być (ze względu np. na fakt montażu napędu po prawej stronie), czy może rower został źle złożony? Z góry dziękuję za odpowiedź 😊 Pozdrawiam. Edytowane 30 Maja 2020 przez cinmx
Yan Opublikowano 28 Maja 2020 Opublikowano 28 Maja 2020 Raczej powinien być w osi. Koło tak samo jak sztyca powinny być w środku. Zadażały się historie że koła były źle zaplecione.
cinmx Opublikowano 30 Maja 2020 Autor Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) foto Edytowane 30 Maja 2020 przez cinmx
raven Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 no jest krzywo, koło ma być w centrum między widełkami na zdjęciu od dołu widać lepiej reklamacja
Argi Opublikowano 30 Maja 2020 Opublikowano 30 Maja 2020 (edytowane) A próbowałeś to koło zakładać kilka razy? Niektóre ramy tak maja, że koło nieraz "nie siada" w hakach prawidłowo i jest ułożone skośnie w stosunku do ramy. Swego czasu odbyłem w taki sposób jedna jazdę Postaw rower kołami do góry i wyjmij całkowicie szybkozamykacz. Będziesz wtedy dokładnie widział w jaki sposób ośka leży w hakach. Edytowane 30 Maja 2020 przez Argi
Rekomendowane odpowiedzi