Skocz do zawartości

Zaślepka(?) do korby Dura Ace.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,czy jest możliwośc dokupienia zaślepki lewego ramienia korby Dura Ace R700? Na zdjęciach jej samej znalazłem taką czarną

e0578d89480c894521f702f48b60.jpg

a u mnie wygląda to tak :IMG_20200527_133937334.jpg

Edytowane przez gacusx
Opublikowano

Mało ważne, w środku jest ten sam gwint, shimano swoich osi 24mm w korbach od lat nie zmienia. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Czyli jeśli kupię tą co podesłał kolega to będzie pasować? I jak ją wkręcę to ona właściwie nie robi zbytniej różnicy oprócz tego ,że zamyka dojście do środka?

Opublikowano

Wpierw to musisz wykręcić ten urwany gwint co został w korbie, a dopiero potem wkręcać nową :)

Ta plastikowa śruba ma tylko kasować luz na suporcie nic więcej, jej się mocno nie przykręca,  nawet piszę 1-1,8 Nm to jest nic. Śruby w ramieniu korby mają za zadanie trzymać korbę w ryzach. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
10 minut temu, Kruk napisał:

Wpierw to musisz wykręcić ten urwany gwint co został w korbie, a dopiero potem wkręcać nową :)

Ta plastikowa śruba ma tylko kasować luz na suporcie nic więcej, jej się mocno nie przykręca,  nawet piszę 1-1,8 Nm to jest nic. Śruby w ramieniu korby mają za zadanie trzymać korbę w ryzach. 

Właśnie próbowałem i jest luźno wkręcony także nawet i palcami pójdzie.. No właśnie brakowało mi też wyjasnienia tego do czego służy taka śruba, ale w takim razie zamówię tą,którą wysłał kolega wyżej a póki co będę jeździć bez niej. Dzięki za pomoc chłopaki :)

Opublikowano

luzujesz 2 śrubki imbusowe trzymające ramię korby, później wkręcasz tą plastikową śrubkę z wyczuciem, żeby skasować luzy i dokręcasz imbusy.