Nerdox Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Witam, zacznę od tego, że nabyłem nie dawno bo dwa tyg temu Kellys Gate 50 z 2019r na kołach 29 i zaczął się mój problem który mam od czasu jego zakupu a mianowicie po radzie Pana z którym konsultowałem ten zakup w sklepie stacjonarnym gdzie niestety nie było Gatów tych i innych, bo sklep w którym dokonywałem zakupów to sklep nastawiony na Treki ale jest oficjalnym dystrybutorem Kellysa, wiec Pan dał mi pojeździć na L i M z Treka nie pamiętam jaki model ale kosztował 2,8k i L wydawało mi się idealne wiec wzięliśmy i L z Kellysa, ale co się okazało gdy rower przyszedł to wydawał mi się za duży jak na moje 184cm i 85cm do krocza, ale dałem mu szansę i pojeździłem na nim około 150km gdzie moje odczucia się nie zmieniły pozycje miałem bardzo "sportową" czyli pochyloną do przodu i łokcie to odczuwały i do tego może dziwnie to zabrzmi czułem się jak na krowie :D. No dobra, wiec pojechałem do Pana i mojemu zaskoczeniu sklep chciał się dogadać wiec założył mi inny mostek który skrócił nachylenie o 3cm i pozycja była o niebo lepsza i powiedział, że mam się z tym przespać, bo możliwość zamiany na ramę M nie stanowi dla sklepu problemu i teraz mam dylemat czy brać M z Kellysa która jest ramą 19 a z moich wymiarów idealna to jest 20-20,5 czy zostawić L i ten mostek gdzie pozycja jest lepsza ale to jest dalej lekko za duży rower, bo to trochę takie skrajności w skrajność. Czekam na wasze propozycje :)
Accent_Szaj Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Generalnie Kellys ma agresywną geometrię i dlatego masz bardziej leżącą pozycje. Jeszcze na dokładkę przy L dają dłuższe mostki. Ja mam 177cm i wziąłem sobie M i jest idealny,ale to o 7cm mniej. Jest taka stała zasada, że jak jestes na granicy rozmiarów, to bierze się mniejszy Najlepiej zrób tak jak Ci powiedzieli. Pojeździj i sprawdź swoje odczucia.
Nerdox Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Opublikowano 25 Maja 2020 28 minut temu, Accent_Szaj napisał: Generalnie Kellys ma agresywną geometrię i dlatego masz bardziej leżącą pozycje. Jeszcze na dokładkę przy L dają dłuższe mostki. Ja mam 177cm i wziąłem sobie M i jest idealny,ale to o 7cm mniej. Jest taka stała zasada, że jak jestes na granicy rozmiarów, to bierze się mniejszy Najlepiej zrób tak jak Ci powiedzieli. Pojeździj i sprawdź swoje odczucia. Dziękuje za odpowiedz. Ale tak naprawdę według producenta nie jestem na granicy bo M jest od 177-189 a L od 187-197 wiec moje 184,5 powiedzmy idealnie pasuje do M. Co o tym sądzisz? Ty właśnie jesteś na pograniczu a jednak wziąłeś większy
Accent_Szaj Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 6 minut temu, Nerdox napisał: wiec moje 184,5 powiedzmy idealnie pasuje do M. Co o tym sądzisz? Na to wychodzi. Dużo lepiej będzie Ci na M. Może skorzystaj z wymiany zanim się rozmyślą. No chyba że faktycznie teraz dobrze się na nim czujesz. 8 minut temu, Nerdox napisał: Ty właśnie jesteś na pograniczu a jednak wziąłeś większy Ja mam Kellys Hacker . Tam jest inaczej. S-ka jest zdecydowanie za mała
Nerdox Opublikowano 26 Maja 2020 Autor Opublikowano 26 Maja 2020 (edytowane) Witam, sprzedawca zaproponował mi kellysa gate 50 z 2020 w rozmiarze M lub ewentualną dopłatę 500zł i Gate 90 z 2020 też rozmiar M, wiec się zgodziłem na dopłatę, dobrze zrobiłem? Edytowane 26 Maja 2020 przez Nerdox
Accent_Szaj Opublikowano 26 Maja 2020 Opublikowano 26 Maja 2020 19 minut temu, Nerdox napisał: Gate 90 z 2020 Jakie są różnice?Poza rozmiarem oczywiście
Rekomendowane odpowiedzi