Eisteufel Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Cześć. Jeżdże na tym Krossie od około 500km, rozmiar L/21cali, mam 188cm i 102kg. Wymieniłem sztyce na carbonową co bardzo poprawiło amortyzacje, pedały na SPD m520 oraz opony na Continental Mountain King II z przodu oraz X-king z tyłu. Fabryczne Rapid Rob były beznadziejne w terenie w którym jeżdże (Ostergotland,Szwecja). W przyszłym miesiącu wymienie koła na DT Swiss. Planuje także wymianę na 1x11 SLX lub XT oraz jeżeli się uda, wymiane amortyzatora na powietrzny. Dużą wadą tego roweru to brak taperowanej główki, chociaż z tego co czytałem, w półzintegrowanych sterach można zastosować stery o większej średnicy na dole, ale nie jestem pewien.
artfal Opublikowano 26 Czerwca 2017 Opublikowano 26 Czerwca 2017 Fajny rowerek, widzę, że dużo chcesz zmienić. Może bardziej opłacalne byłoby kupno od razu wyższego modelu, np. B8 ? Ale skoro już masz B6 to działaj Co do sterów to musisz założyć taki jakie przewiduje producent, inne nie będę pasować konstrukcyjnie do tej główki ramy. 1
Rekomendowane odpowiedzi