Emil. Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Moderowany przez PrzeLuka: Regulamin pkt. IV. 2. Witam. W czwartek przyszły do mnie M615. Po wyjęciu ich z pudełka i zamontowaniu uznałem, że są zapowietrzone. Odpowietrzyłem ale nic się nie zmieniło. Dzisiaj oglądałem film a, że mam rower mam w pokoju to z nudów naciskałem na klamkę przez parę minut. Co dziwne klamka "utwardziła" się. Czy jest to normalne? Ma to coś wspólnego z zbiorniczkiem wyrównawczym? Z góry dziękuję. P.S. Utłuściłem klocki i czy wypalenie coś pomoże?
Gość Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Najwidoczniej odpowietrzyłeś źle a skutkiem wciskania klamki było powędrowanie powietrza do góry właśnie do zbiorniczka wyrównawczego. Odpowietrz je jeszcze raz a klocki wywal do śmieci i kup nowe, jeśli były żywiczne.
Emil. Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 Kiepsko z kasą na klocki. Nie idzie ich wypalić,papierem,odtłuszczaczem czymkolwiek? Kasa poszła na hample.
Gość Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Jak są żywiczne to nic z tego. Możesz próbować ale wątpię by zadziałało. Co wałowane jest na okrągło? Nie masz wprawy przy odpowietrzaniu hebli... to wyjmij klocki.
Emil. Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 Spróbuję jutro i napisze jak wyszło. Dziękuję za odpowiedzi.
Kruk Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Niestety żywiczne jak zasyfisz czymś tłusty to kosz, nawet jak są nowe. Żywiczne klocki mają mikro pory przez które tłuszcz wchodzi wgłąb klocka. Musisz kupić nowe klocki i tyle. Pamiętaj o cofnięciu tłoczków. P.S. Klocków żywicznych się nie wypala. To mit z internetu. Czasami na metaliczne to działa choć też nie zawsze. Klocki żywiczne możesz umyć alkoholem izopropylowym i lekko przetrzeć na papierze. Mycie w płynach do naczyń też jest nie wskazane bo wiele dzisiejszych płynów ma malutkie ilości balsamów do dłoni, które natłuszczają leciutko klocki.
Emil. Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Opublikowano 25 Maja 2020 Dziękuję.Klocki były utłuszczone lekko od tarczy na którą spadła kropelka oleju od hamulców.Czy w takiej sytuacji ipa i papier pomogą?
Kruk Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 nie, w tej sytuacji dead. Taki zabieg alko i papierem można robić raz na jakiś czas ale profilaktycznie. Żywiczne klocki zabrudzisz raz to żebyś stawał na rzęsach musisz kupić nowe. P.S. Jakbyś chciał półmetaliki czy metaliki klocki to pamiętaj że tarcza musi je wytrzymać, jeśli masz na tarczy resin pad only to muszą być żywiczne lub np. ceramiki czy kevlary ze sklepu szaja.
Emil. Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Opublikowano 25 Maja 2020 Myślę nad ceramikami właśnie od szaja. Dziękuję za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi