Piwko Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Witam, niestety pożegnałem się z swoim Dartmoorem blackbird oczywiście nie seryjnym tylko budowanym na tej ramię 😀 ale do rzeczy. Myślę nad zakupem właśnie moon 2.0 czy macie jakieś doświadczenia na jego temat testy czy ktoś może użytkuje taki rower i może mi coś o nim powiedzieć. Głównie potrzebuje rower do enduro odkrywania nowych szlaków i zabawy w bike parku w Wiśle na żarze bielsku etc. Zainteresowałem się krossem bo ma dość ciekawy osprzęt. Jeszcze myślę nad kellysem tylko nie wiem którym raczej nie na sprężynie.
ostry2407 Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Daj sobie spokój z Krossem. Po swoich doświadczeniach uważam że firma zlewa klientów. Miałem rok temu Level 8 rok modelowy 2019 i masakra. 2 reklamacje nie uznane. Totalne zlewanie klienta.Nigdy więcej nie chce mieć nic do czynienia z Krossem
Piwko Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 Dlatego kross bo giant nie ma już nic na magazynach z tego co mnie interesuje dopiero w przyszłym roku ewentualnie na Jasień mondrakera nie chce meridy też (jej chyba też nie ma) etc. Zostaje jeszcze kellys
PiotrekGT Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Mondraker kontra kross - no niezle. Chyba poczekalbym jednak. Przesiadka z dartmoora na krossa to też zaden bisnes. Masz Canyona, YT, GT, Treka, jest duzy wybór
Piwko Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 30 minut temu, PiotrekGT napisał: Mondraker kontra kross - no niezle. Chyba poczekalbym jednak. Przesiadka z dartmoora na krossa to też zaden bisnes. Masz Canyona, YT, GT, Treka, jest duzy wybór W grę wchodzi to co wymieniłem bo na to mam mega zniżki.
ostry2407 Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 dokładnie Trek , Marin. Patrz również na obsługę po zakupie. Nie wiem jak w innych firmach ale Trek ma mega szybką obsługę reklamacyjną. Przykład. Kupiłem Trek Top Fuel 8 i zauważyłem bicie tylnej opony. Po 2 dniach od zakupu zajechałem do sklepu i przedstawiłem problem. Serwis na miejscu sprawdził wycentrowanie koła i stwierdził bicie opony i bez gadania od razu wymienił na nową. To samo było z amorkiem. Na stronie Trek była informacja że rower posiada Rebę a ja zakupiłem z Reconem Gold. Oczywiście na stronie była informacja że specyfikacja może ulec zmianie lecz Trek podszedł do tego fachowo. Dostałem od nich kask Bontrager Rally MIPS za 699zł , rękawiczki i torbę podsiodłową. A Kross mnie olał jak miałem problem z oponą to udałem się do serwisu na wymianę i nawet serwis nie był w stanie ściągnąć opony z obręczy. (byłem i pomagałem) Trzeba było ciąć drut w oponie. Sklep firmowy Krossa napisał do działu reklamacji opisując całą sytuację i olali. Dlatego powiedziałem sobie nigdy Kross
Ares Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 6 minut temu, Piwko napisał: W grę wchodzi to co wymieniłem bo na to mam mega zniżki. Moona bym za darmo nie chciał a tym bardziej do czegoś "zabawowego". Typowo szlakowo powiedzmy tylko, że w nim poza amorem nie ma nic szczególnego. Nawet koła ma gorsze niż dawali wcześniej. Więc jak już tak się temat ma to kellys. Na olx wisi Reign L-ka z tego roku za 10K . Praktycznie nówka i jak nie mają na stanie to się czegoś takiego szuka. Zaraz będą następni bo się nakupowało a sytuacja jest jaka jest.
Accent_Szaj Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 (edytowane) Najtragiczniejsze w całej sytuacji Kross'a jest to, że pozwalniali 200 osób i stwierdzili, że to wina koronawirusa,a nie to że tracą zbyt z powodu podejścia do klienta. Wielka szkoda,bo to polska firma Edytowane 24 Maja 2020 przez Accent_Szaj
Piwko Opublikowano 24 Maja 2020 Autor Opublikowano 24 Maja 2020 ok rozumiem was wiem że na olx coś znajdę. Lecz moja sprawa wygląda trochę inaczej. Ponieważ mam dostęp do bardzo dobrego rabatu (wręcz pracowniczego) i dlatego mam do wyboru tylko marki Kross Kellys Giant. Lecz niestety jak już wspomniałem giant ma pustki w magazynie natomiast kellys i kross nie. Nie zależy mi na serwisie bo sam wszystko ogarniam z tych rzeczy. A co do gwarancji sklepowej że tak powiem kolega mi ogarnia i buja się z przedstawicielami marek. Prawda jest tez prawdopodobnie taka że rower który kupie to będzie naprawdę na sezon bo docelowo bym chciał fajnego gianta (lecz na świecie się trochę porobiło i jest jak jest a na czymś (muszę) chce jedzić to jestem zmuszony do takich marek jakie są teraz i dla mnie dostępne) Dlatego głownie proszę was o opinie co do specyfikacji a nie opinii o krosie czy treku czy mondrakerze. Swoja drogą modraker ma tak samą opinie jak i kross w świecie że się łamie nawet trek się łamie więc na ramy mam wyrąbane bo i tak czy siak nie jestem mega chłopem z jajami co skacze 3 metry. Raczej jazda spokojna a co wam będę pisał jaka jak chcecie zobaczcie sami: (nie to nie jest reklama) poprostu potrzebuje rowerka do takiego typu jazdy lecz nie obraził bym się jeśli rower byłby bardziej przyszłościowy dla mnie i mojego skilla.https://www.youtube.com/user/Piwko159
Ares Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 No ale to teraz dopiero wyjaśniłeś jak się sprawy mają czyli kupujesz bardzo tanio na krótko. Może być i ten Moon chociaż Kellys będzie lepszy w odsprzedarzy bo raczej takowa miejsce będzie miała. Również w warunkach jak kupisz z ceną pracowniczą. Nie jesteś zielony w temacie więc jak masz nadal dylemat rzuć monetą. Osobiście brał bym Słowacką markę.
Piwko Opublikowano 28 Maja 2020 Autor Opublikowano 28 Maja 2020 No nic dzięki za pomoc chłopaki kupiłem tego moona dam znać co i jak w oddzielnym temacie Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi