Dickens Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Witam, na wstępie się przywitam. Potrzebuję pomocy, czy piastę wymienioną w temacie można przerobić ze sztywnej osi na szybkozamykacza? Nabyłem pochopnie koła w okazyjnej cenie ale nie zwróciłem uwagi ze to sztywna oś a ja mam haki na tyle w kross level b6 2015.
Gość Opublikowano 24 Maja 2020 Opublikowano 24 Maja 2020 Pod jaką oś jest tył? Tak sztywną ale jakiej średnicy?
Kruk Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Moooożliwe że by się dało bo szerokość piasty 135x9QR i 142x12mm jak idzie o kołnierze i bębenek jest takie same. Aaaale...dostać ośkę nie jest prosto. Jak znajdziesz oś shimano do tej piasty to wydaję mi się że da się to przerobić.
Dickens Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Opublikowano 25 Maja 2020 Kruk, czyli jak dobrze zrozumiałem wpis, najlepiej poszukać takiej piasty ale na szybkozamykacz i pokombinować, tak mam to rozumieć?
Kruk Opublikowano 25 Maja 2020 Opublikowano 25 Maja 2020 Nie odpowiem Ci na na 100% ale popatrz się : Odległość między końcem bębenka - a końcem osi na oko to około 3-4mm Zaś w wersji na oś sztywną 142x12 ta sama odległość to 6-7mm na oko, co by się zgadzało z tym co piszę, że to te same piasty tylko osie inne. Kolejna sprawa Shimano bardzo nie lubi sobie utrudniać linii produkcyjnych i po prostu by im się nie chciało robić innego korpusu do piasty 142x12mm. Ale niech ktoś jeszcze rzuci okiem na to.
Dickens Opublikowano 25 Maja 2020 Autor Opublikowano 25 Maja 2020 Ok, poczekamy, może jeszcze ktoś sie wypowie.
Rekomendowane odpowiedzi