snerol Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Cześć wszystkim. Czy ktoś jest w stanie zdiagnozować opisany problem ? Podczas jazdy borykam się ze strzelaniem łańcucha prawdopodobnie po przez ruch wózka. Wygląda to mniej więcej tak, że jadąc ze stałą, dość wysoką kadencją, co kilka/kilkanaście obrotów ( objaw jest dosyć nieregularny) następuje zaciągnięcie wózka w stronę korby, po czym jego odpuszczenie powoduje strzał łańcucha a co za tym idzie zaburzenie rytmu pedałowania i nieprzyjemne wrażenia z jazdy. Łańcuch jest nowy, wymieniony 2 miesiące temu, następnie wymieniłem kasetę, a wczoraj wyposażyłem się w nową korbę, ponieważ wszystkie komponenty napędu były już wyeksploatowane. Co może być powodem takiego zjawiska? W razie kłopotów z wyobrażeniem sobie sytuacji, mogę spróbować zarejestrować video. Pozdrawiam
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2017 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Łańcuch ma odpowiednią długość? Jeśli masz spinkę, to zobacz czy jest założona w dobrą stronę. Linia łańcucha jest poprawna? Regulowałeś przerzutkę po zmianie?Ja bym sprawdzała po kolei.
.::Piotr::. Opublikowano 1 Lipca 2017 Opublikowano 1 Lipca 2017 miałem podobny problem i tkwił on w zle założonej spince do łańcucha... Sprawdź to w pierwszej kolejności - załóż spinkę odwrotnie i zobacz co sie będzie działo
Rekomendowane odpowiedzi