Skocz do zawartości

MTB do około 1000 - 1999 zł

Micpac01
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez WSPARCIE,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, 

Potrzebuję Waszej pomocy. 

Chciałabym kupić rower MTB za około 1000 - 1500 zł. W związku z dość niskim budżetem, oczywiście skupiłam się na używanych. Na chwilę obecną, w oko wpadł mi tylko jeden. Jestem laikiem, więc chętnie poznam Wasze zdanie odnośnie osprzętu, relacji ceny do stanu widocznego na zdjęciach oraz zdartego lakieru na tylnych widełkach, który chyba najbardziej mnie martwi. Rower do obejrzenia około 100 km ode mnie, więc chciałabym wiedzieć, czy w ogóle warto jechać. Rower nie będzie użytkowany do jazdy wyczynowej, raczej bezdroża, lasy, małe leśne hopki i błotko. 

https://www.olx.pl/oferta/rower-unibike-fusion-19-29-2019-mtb-xc-dobry-rower-mtb-gratisy-CID767-IDG3Jwv.html

Emilia

P.S. Przepraszam, jeżeli coś źle wkleiłam. 

Opublikowano
13 godzin temu, Emilii_Smash napisał:

użytkowany do jazdy wyczynowej, raczej bezdroża, lasy, małe leśne hopki i błotko.

Trochę dużo jak za używkę rower(nowa kosztowała około 2000)

Generalnie niezła maszyna. Jest na Alivio, więc do wyczynowej jazdy nie bardzo się nada, ale...w tym przedziale cenowym dość ciężko będzie znaleźć.

• Lubię to! 1
Opublikowano
17 godzin temu, Emilii_Smash napisał:

Cześć, 

Potrzebuję Waszej pomocy. 

Chciałabym kupić rower MTB za około 1000 - 1500 zł. W związku z dość niskim budżetem, oczywiście skupiłam się na używanych. Na chwilę obecną, w oko wpadł mi tylko jeden. Jestem laikiem, więc chętnie poznam Wasze zdanie odnośnie osprzętu, relacji ceny do stanu widocznego na zdjęciach oraz zdartego lakieru na tylnych widełkach, który chyba najbardziej mnie martwi. Rower do obejrzenia około 100 km ode mnie, więc chciałabym wiedzieć, czy w ogóle warto jechać. Rower nie będzie użytkowany do jazdy wyczynowej, raczej bezdroża, lasy, małe leśne hopki i błotko. 

https://www.olx.pl/oferta/rower-unibike-fusion-19-29-2019-mtb-xc-dobry-rower-mtb-gratisy-CID767-IDG3Jwv.html

Emilia

P.S. Przepraszam, jeżeli coś źle wkleiłam. 

Moim zdaniem jeśli trochę cenę uda się zbic to spoko. Pod warunkiem, że nie wymaga na starcie zmiany całego napędu. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

Bardzo ciężki... Wrzuciłeś dwa takie same linki.

Opublikowano
6 minut temu, puchatek napisał:

Bardzo ciężki... Wrzuciłeś dwa takie same linki.

Faktycznie :D już poprawiam

Opublikowano

Cześć wszystkim. :)

Planuję wrócić do jeżdżenia na rowerze po 2-3 latach przerwy. Od dzieciaka jeździłem na samych (raczej tanich) góralach, więc i tym razem do takiego się przymierzam, bo inne typy rowerów są nie w moim klimacie i po prostu jestem do nich mocno nieprzyzwyczajony. Jeździłem na męskim miejskim rowerze pożyczonym około pół roku i wystarczyło się przesiąść na górala i od razu ulga.
Budżet bardzo mocno ograniczony, do 1500zł maksymalnie i niestety nie uda mi się odłożyć, bo czeka mnie wiele wydatków w przyszłych miesiącach na inne rzeczy.
Jazda przede wszystkim po mieście, też na dłuższe trasy, ale maksymalnie 40km na płaskich terenach, ewentualnie czasami pozjeżdżać z jakichś niskich górek, ale tak jak typowy amator, więc nic więcej, niż to, żebym się nie zabił. 
194cm wzrostu, 70kg - udało mi się rozeznać, że rama mniej więcej 21 cali będzie ok, na osprzęcie się nie znam. Ktoś coś poleci do takiej jazdy jak wyżej?
Znalazłem model Indiana X-Pulser 2.7 M21 za 1499zł, poniżej link:
https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-2-7-m19-czarny-zolty-r20?gclid=Cj0KCQiA1pyCBhCtARIsAHaY_5e5aTABoZmXoQW4qEf8oa6x7HUJg-cwlnw6ab3vB9douUliVwQBWyUaAkjEEALw_wcB

Warto? I czy koła 27,5 przy moim wzroście będą OK czy koniecznie 29 cali?
A może ktoś poleci jakiś model do 1500zł? Domyślam się, że mogą być modele choćby o dwie stówy lepsze, a sporo lepsze, ale naprawdę muszę się zamknąć w tej kwocie. :( Na następny sezon już będę celował w coś do 4000zł i wtedy sobie odbiję. ;) 

Z góry wielkie dzięki!

Opublikowano
6 godzin temu, ekhart0 napisał:

Cześć wszystkim. :)

Planuję wrócić do jeżdżenia na rowerze po 2-3 latach przerwy. Od dzieciaka jeździłem na samych (raczej tanich) góralach, więc i tym razem do takiego się przymierzam, bo inne typy rowerów są nie w moim klimacie i po prostu jestem do nich mocno nieprzyzwyczajony. Jeździłem na męskim miejskim rowerze pożyczonym około pół roku i wystarczyło się przesiąść na górala i od razu ulga.
Budżet bardzo mocno ograniczony, do 1500zł maksymalnie i niestety nie uda mi się odłożyć, bo czeka mnie wiele wydatków w przyszłych miesiącach na inne rzeczy.
Jazda przede wszystkim po mieście, też na dłuższe trasy, ale maksymalnie 40km na płaskich terenach, ewentualnie czasami pozjeżdżać z jakichś niskich górek, ale tak jak typowy amator, więc nic więcej, niż to, żebym się nie zabił. 
194cm wzrostu, 70kg - udało mi się rozeznać, że rama mniej więcej 21 cali będzie ok, na osprzęcie się nie znam. Ktoś coś poleci do takiej jazdy jak wyżej?
Znalazłem model Indiana X-Pulser 2.7 M21 za 1499zł, poniżej link:
https://www.mediaexpert.pl/rowery/rowery-mtb/rower-indiana-x-pulser-2-7-m19-czarny-zolty-r20?gclid=Cj0KCQiA1pyCBhCtARIsAHaY_5e5aTABoZmXoQW4qEf8oa6x7HUJg-cwlnw6ab3vB9douUliVwQBWyUaAkjEEALw_wcB

Warto? I czy koła 27,5 przy moim wzroście będą OK czy koniecznie 29 cali?
A może ktoś poleci jakiś model do 1500zł? Domyślam się, że mogą być modele choćby o dwie stówy lepsze, a sporo lepsze, ale naprawdę muszę się zamknąć w tej kwocie. :( Na następny sezon już będę celował w coś do 4000zł i wtedy sobie odbiję. ;) 

Z góry wielkie dzięki!

4 godziny temu, Accent_Szaj napisał:

W tym budżecie i do tego co potrzebujesz w zupełności wystarczy.

Zobacz jeszcze na RR520

https://www.decathlon.pl/p/rower-gorski-mtb-st-520-27-5/_/R-p-324884

U mnie w pracy chłopaki jeżdżą na tych 520 i kilometrów robią co nie miara. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
13 minut temu, ekhart0 napisał:

Ktoś mi powiedział, że ta Indiana ma 21 biegów i lepszy ten właśnie Rockrider 520, bo ma 24 biegi. 
To bardzo duża różnica i kierować się tym?

Tym bym się nie kierował. W tej cenie to wszystko jest podobnej jakości. 

• Lubię to! 1
Opublikowano
4 godziny temu, elmapeto napisał:

Tym bym się nie kierował. W tej cenie to wszystko jest podobnej jakości. 

Czyli mogę wziąć ten model i będzie w porządku?
Przypomnę, że chodzi o jazdę po mieście, ewentualnie poza miastem, ale jeśli już, to leśny teren, a nie góry.
Około 10km dziennie, raz na tydzień z 50km w ciągu całego dnia, a nie jedną trasą.
Wystarczy?

Opublikowano (edytowane)

Dzień dobry. 

Powoli zaczynam szukać roweru dla dziewczyny do 2500-3000 zł. Da się coś znaleźć na kasecie 10-11 ? Bo nie widzę nic w tej kwocie :(

Przepraszam nie ten temat.

Edytowane przez adrian123
Opublikowano
9 godzin temu, ekhart0 napisał:

Tak, jest OK.

Z tym że RR jest bardzo podobny, ale gwarancja duuuuużo lepsza.

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, ekhart0 napisał:

Przypomnę, że chodzi o jazdę po mieście, ewentualnie poza miastem, ale jeśli już, to leśny teren, a nie góry.
Około 10km dziennie, raz na tydzień z 50km w ciągu całego dnia, a nie jedną trasą.
Wystarczy?

Jeśli masz taki budżet, a nie inny to kupuj. Ja bym wybrał decathlon. 

Edytowane przez elmapeto
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, elmapeto napisał:

Moim zdaniem. Nie warto. 

Pewnie, że nie warto.

W dniu 9.04.2021 o 21:13, drfresh111 napisał:

I wiadomo, że trzeba wyczyścić itp.

Jak zaczniesz czyścić to ten "bardzo dobry stan" zacznie wychodzić....

W dniu 10.03.2021 o 13:20, ekhart0 napisał:

Zawsze dziwić mnie będą ludzie, którzy do jazdy w mieście i po leśnych ścieżkach wybierają MTB.

:/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie http://lazaro-bike.pl/sklep/lazaro-generation-v3-men-2020_pid=258
Mam opcje kupienia używanego (~500 km, bardzo dobry stan) za 1700 zł, warto? Czy jest dzisiaj sens kupować 26'' (z przewagą jazdy w mieście)?
Z góry dzięki za odpowiedzi.

Opublikowano
W dniu 20.04.2021 o 20:49, yNidhogg napisał:

warto

Nie warto

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Szukam czegoś dla zawodnika wagi ciężkiej (ważę 150 kg), zależy mi na tym, żeby rower wytrzymał przejażdżki z rodzinką (tereny miejskie i leśne), nie nastawiam się na ciężkie trasy na samym początku. Czego szukać, gdzie, jak? A może ktoś z Was może polecić coś konkretnego?

Pozdrawiam