Skocz do zawartości

Amortyzator do dirtu, w przedziale cenowym 400-600 zł.

gravityrider48

Rekomendowane odpowiedzi

gravityrider48
Opublikowano

Cześć. Mam pytanie, jaki amortyzator waszym zdaniem będzie najlepszy do dirtu, w przedziale około 400-600zł? Czy za takie pieniądze dostanę w miarę dobry amor powietrzny? Oglądałem kilka modeli różnych producentów, zastanawiałem się nad Sr suntour aion QR15, czy suntorem duro. 

Opublikowano

Nie ma opcji, za 1400-1600 to coś można fajnego szukać, za tyle tylko sprężyniaki. 

https://activia.sgl.pl/

Napisz do Activi, może Ci coś doradzi.

gravityrider48
Opublikowano

Ok, dzięki za odpowiedź. Co sądzisz o suntourze duro?

Opublikowano

Masz już koła czy dopiero będziesz miał?

gravityrider48
Opublikowano

Mam, 26, z osią 9mm.

gravityrider48
Opublikowano

Tego aiona też widziałem,  a moja rama nie jest pod tapered.

Opublikowano

Właśnie jeżdze na tym Aionie i mogę go z całego serca polecić jeśli masz ograniczony budżet. Szkoda że Ci nie podejdzie pod ramę.

Co do Duro DJD, miałem taki w latach 2013-2015, obniżony do 80mm (wsadzasz podkładki) ale chyba miałem na ośke 15mm. Dawał radę w dircie bez problemu, na skateparku też był męczony i nie było problemów. Serwis co zimę banalnie prosty. Moja waga wtedy była lekko ponad 80kg więc przy sztywnej ramie czasem dostawał mocno :D 

gravityrider48
Opublikowano

Chciałem kupić Duro, ale nie znalazłem żadnych ofert kupna. Teraz rozglądam się za używanymi Marzocchi dj3, i znalazłem kilka ofert. Co myślicie o tym amorku?

Opublikowano
W dniu 25.05.2020 o 12:24, jakp napisał:

Właśnie jeżdze na tym Aionie i mogę go z całego serca polecić jeśli masz ograniczony budżet. Szkoda że Ci nie podejdzie pod ramę.

Co do Duro DJD, miałem taki w latach 2013-2015, obniżony do 80mm (wsadzasz podkładki) ale chyba miałem na ośke 15mm. Dawał radę w dircie bez problemu, na skateparku też był męczony i nie było problemów. Serwis co zimę banalnie prosty. Moja waga wtedy była lekko ponad 80kg więc przy sztywnej ramie czasem dostawał mocno :D 

I tak się kończy żywotność tych tanich Aionów wersji LOR

f383.jpg?0.932670767971024