Skocz do zawartości

Przerzutka alivio hałasuje w nowym rowerze - film

FilipGradowski

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szimano Szajbajki!

Na samym wstępie chciałem powiedzieć że jestem tu nowy :D

Mam problem z tylną przerzutką Shimano Alivo. Dokładny model to RD-M4000 SGS Shadow. Rower mam od niedawna został kupiony niecałe dwa tygodnie temu. Jest to Kross Level r3 17r. Już od samego początku z tyłu wydobywają się dziwne dźwięki przedstawione na tym filmie- 

Niedawno robiłem małe czyszczenie napędu i oliwienie łańcucha. Przez pierwsze 20km było lepiej przerzutka aż tak nie hałasowała.

Za wszelką pomoc z góry dziękuje

Pozdrawiam Filip

Opublikowano

Nie wiem czy ten dolny napinacz razem z kółkami masz idealnie w linii, chyba z niego ten hałas, gdzieś musi ocierać, musisz mu się dokładnie przyjrzeć podczas pracy i zobaczyć też czy nie ma jakiś przetarć od wewnętrznej strony, na filmie tego nie widać.

Jak to nowy rower to do serwisu daj, poza tym chyba czeka Cię obowiązkowy pierwszy przegląd serwisowy.

HTC & TT

Opublikowano
1 godzinę temu, Qane napisał:

Nie wiem czy ten dolny napinacz razem z kółkami masz idealnie w linii, chyba z niego ten hałas, gdzieś musi ocierać, musisz mu się dokładnie przyjrzeć podczas pracy i zobaczyć też czy nie ma jakiś przetarć od wewnętrznej strony, na filmie tego nie widać.

Jak to nowy rower to do serwisu daj, poza tym chyba czeka Cię obowiązkowy pierwszy przegląd serwisowy.

HTC & TT

Wózek wydaję się prosty ale gdy pedałuje i go dotknę czuć jak on drga góra dół. W połowie lipca jadę na przegląd. B|