Gophfer Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Czyli co ludzie tu mają te pompkę rock shock i przy odkręcaniu ciśnienie nie spada aż tak bardzo?
Motke Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 25 minut temu, Gophfer napisał: Czyli co ludzie tu mają te pompkę rock shock i przy odkręcaniu ciśnienie nie spada aż tak bardzo? Ja mam ale wersję elektroniczną (ale wężyk wygląda na identyczny) i tak jak pisałem daję ok 2 PSI więcej. Może Ty tą Beto źle obsługujesz, w złej kolejności? Tam są dwa pokrętła co teoretycznie powinno dawać zerowe straty ciśnienia.
Gophfer Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Najpierw odkręcam czerwone później srebrne pokrętło. Największe "syknięcie" jest przy czerwonym.Generalnie w przypadku amora rock shox wcześniej nie miałem aż takiego spadku ciśnienia przy odkręcaniu. Teraz mam fulla z Foxami i spadki są większe ale bije ciut więcej i jest ok.Niestety problem jest dużo większy w przypadku droppera, żeby mi się szybko i do końca odbijał muszę nabić min 270psi. Żeby tyle było to muszę nabić droppera ok 340psi (gdzie jego maks tj 300) wtedy po odkręcaniu pompki zostaje ok 270psi.
mlgi Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 Najpierw odkręcam czerwone później srebrne pokrętło. Największe "syknięcie" jest przy czerwonym.Generalnie w przypadku amora rock shox wcześniej nie miałem aż takiego spadku ciśnienia przy odkręcaniu. Teraz mam fulla z Foxami i spadki są większe ale bije ciut więcej i jest ok.Niestety problem jest dużo większy w przypadku droppera, żeby mi się szybko i do końca odbijał muszę nabić min 270psi. Żeby tyle było to muszę nabić droppera ok 340psi (gdzie jego maks tj 300) wtedy po odkręcaniu pompki zostaje ok 270psi. Mam taką pompkę do amora, Beto i jak odkręcam najpierw czerwony na maksa, później srebrny, to nic nie ucieka. Ten czerwony możesz nawet wykręcić przed odkręceniem srebrnego.Wysłane z mojego LM-G710 przy użyciu Tapatalka
Gophfer Opublikowano 20 Maja 2022 Opublikowano 20 Maja 2022 No tak robię. Odkrecanie chwilkę trwa jakieś 3sek i odkręcając czerwone słyszę jak mi ucieka. Może moje pompka się poprostu już skończyła
Rekomendowane odpowiedzi