Harry37 Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) Szukałem działu w którym można się przywitać. To chyba tu? Witam się zatem ja i rower! Historia: Rower został kupiony w 2009 roku w salonie Gianta w Krakowie. Pamiętam, że w ramach negocjacji ceny można było dobrać za darmo kilka komponentów. Wziąłem pedały Octane One, licznik VDO i przyklejaną gumową osłonę na rame. Z samym salonem wspomnienia mam średnie. Coś mi tam nie do końca płynnie chodziło, dałem serwisantowi żeby się przejechał a ten na moich oczach się wywrócił i obtarł trochę pancerz i naklejki na amorze. 😆 Całe szczęście nie było potrzeby odwiedzać ich częściej... Co do wad i zalet nie mam wielkiego porównania, to jest najlepszy rower pod względem osprzętu na jakim dane mi było jeździć. zalety wg mnie: - stery, napęd, manetki, przerzutki - bajka chodzą jak marzenie. - same obręcze, sporo ze mną przeszły są perfekcyjnie proste. - bardzo mi się podoba stylistyka ramy - hamulce Giant Root - czytałem jak ludzie narzekają. dla mnie jest super. Hamulce b.dobrze spełniają swoją funkcje. wady: - konusy w piastach to jakiś dramat. Zajechane są kolejne. - amortyzator (tora 302) generalnie jak działa to jest fajny ale od dłuższego czasu notorycznie traci powietrze. Nie będę przepisywał specyfikacji, tutaj jest: http://www.bikekatalog.pl/2009/rowery/260/Giant.Terrago.0.Disc/ i wszystko się zgadza Z planowanych upgradeów lub napraw to: - na pewno serwis amora - czas na kolejne nowe opony raczej również nevegale - Musze coś zrobić z konusami - najprawdopodobniej kupię koła z maszynowymi łożyskami. - tu mam problem z pedałami: może ktoś coś? W sumie o tym modelu mało jest w internecie czy na yt. Mieliście z nim styczność? Może macie jakieś uwagi, sugestie ? Fun fakty o mnie: - dostaje białej gorączki jak coś piszczy/trzeszczy/obciera w rowerze (dotyczy to również rowerów moich kompanów ;D ) - jak jadę uwielbiam słuchać szumu opon (to jedyny dźwięk jaki powinien wydawać rower ❤️ ). Jazda na kolarzówce odbiera tą przyjemność. Edytowane 17 Maja 2020 przez Harry37 1
Accent_Szaj Opublikowano 23 Maja 2020 Opublikowano 23 Maja 2020 W dniu 17.05.2020 o 15:50, Harry37 napisał: a ten na moich oczach się wywrócił i obtarł trochę pancerz i naklejki na amorze No masakra. W dniu 17.05.2020 o 15:50, Harry37 napisał: planowanych upgradeów 11lat czeka na upgrade? W dniu 17.05.2020 o 15:50, Harry37 napisał: dostaje białej gorączki jak coś piszczy/trzeszczy/obciera w rowerze Haha. Witam w klubie W dniu 17.05.2020 o 15:50, Harry37 napisał: Szukałem działu w którym można się przywitać. Nie tu. W tym dziale prezentujesz nam swoją maszynę Przywitać możesz się tu.
Harry37 Opublikowano 26 Maja 2022 Autor Opublikowano 26 Maja 2022 (edytowane) Czas leci, kilometrów też czasem przybywa. W ostatni weekend wjazd i zjazd z Niemcowej w Piwnicznej Zdrój. Kupiłem mu pedały platformy ProX VPE-527. zaskakująco porządne i estetyczne jak na 35zł Ach.. no i odważyłem się zrobić samodzielnie serwis amora. Teraz działa jak nigdy wcześniej. Edytowane 26 Maja 2022 przez Harry37
Rekomendowane odpowiedzi