Rafalbdg Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Siema "Chciałbym, a boje się" Czyli generalnie kusi mnie mocno żeby się przesiąść na spd, ale nie chce tracić możliwości dojazdu po bułki czy do pracy. Zastanawiam się czy lepszą opcją byłyby pedały dwustronne (jeszcze nie wiem jakie, ale widziałem, że jest o tym wątek), czy lepiej zmieniać od razu na spd (tutaj chyba m520) i kupić sobie nakładki na krótkie dojazdy. Jakie są wasze doświadczenia z takimi wynalazkami i którą opcję polecacie. Pozdrawiam
mareq Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Kupiłem m520 i nakładki. Nakładki przymierzałem, zdjąłem i do dzisiaj leżą w pudle. Buty mam takie, że normalnie w nich chodzę w pracy.
Yan Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Masz kilka wyjść. 1. Tak jaki pisał @mareq kupujesz odpowiednie buty ale sam szukałem wyglądających jak cywilne i nie udało mi się znaleźć. Mam jeden model, chodzę w nich do pracy na 8h i jest ok. 2. Jeżeli jeździsz powiedzmy te 1-2km to nie ma się co przejmować zamkami. Spokojnie pojedziesz po bułki.
Rafalbdg Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Opublikowano 16 Maja 2020 1 minutę temu, Yan napisał: 2. Jeżeli jeździsz powiedzmy te 1-2km to nie ma się co przejmować zamkami. Spokojnie pojedziesz po bułki. W zwykłych butach na spd? Nie zabije sie?
Yan Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Punkt podparcia jest. Może nie są one bardzo wygodne ale spokojnie dojedziesz. Inna sprawa co za problem założyć buty rowerowe jak jedziesz do sklepu Dla mnie każde wyjście na rower wiąże się z odwiedzeniem schowka zamkniętego na klucz więc jak i tak startuje z domu to równie dobrze mogę ubrać/przebrać odpowiednie buty.
Rafalbdg Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) Jak tak myślę jak to u mnie jest... to ma to sens co piszesz Przecież i tak zawsze biorę jakieś rzeczy na rower to mogę i buty Przetestuje te 520 tylko jeszcze muszę wybrać buty. Edytowane 16 Maja 2020 przez Rafalbdg
Kruk Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 Ja mam takie buty od lat: Proste i wygodne, normalnie zakupy w nich robię, minus taki że no blok jednak słychać jak się idzie ale to i tak nic w porównaniu do "normalnych" butów spd. 1
Rafalbdg Opublikowano 16 Maja 2020 Autor Opublikowano 16 Maja 2020 poszukam czegoś podobnego do przymiarki
elmapeto Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 Ja jeżdżę w spd. Nawet do sklepu zakładam buty rowerowe. Jeśli to nie buty na szosę to kompletnie nie widzę problemu.
Palhessi Opublikowano 17 Maja 2020 Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) Odkąd się nauczyłam jeździć w spd, to już nie chce mi się kombinować. Kupiłam sobie po prostu buty turystyczne z spd, mam Shimano SH-CT500, wyglądają jak zwykłe buty, bardzo lekkie, odpowiednio sztywne, przewiewne i wygodne przy chodzeniu (blok tylko trochę wystaje i czasem słychać przy chodzeniu, ale zupełnie nie przeszkadza, jedyny minus raczej nie nadają się na błotne mtb, ale czyści się je bez problemu). Z męskimi jest jeszcze łatwiej bo wybór jest ogromny w porównaniu z damskimi modelami. Edytowane 17 Maja 2020 przez Palhessi
Rafalbdg Opublikowano 17 Maja 2020 Autor Opublikowano 17 Maja 2020 (edytowane) No to idzie do mnie paczuszka A buty ogarnę w rowerowym i zobaczę co tam ciekawego będzie Edytowane 17 Maja 2020 przez Rafalbdg 1
kaido2 Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 W dniu 16.05.2020 o 23:30, Rafalbdg napisał: W zwykłych butach na spd? Nie zabije sie? Nie zabijesz. Jeżdżę po mieście w normalnych trampkach i nie ważne , czy są pedały szosowe, czy MTB.
Rekomendowane odpowiedzi