Rasques Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 (edytowane) Cześć, blisko rok temu szukałem dla siebie hardtaila. Mieszkam w Zielonej Górze, zatem lasów i niewielkich górek mam w okolicy pod dostatkiem. Potrzebowałem także zabawki do krótkich miejskich tras by się wyszaleć wieczorami - trochę skakania, trochę sprintu, trochę rekreacyjnej jazdy. Bałem się nieco opon 2.8 (27,5 cala w plusie), jednak w terenie sprawują się idealnie. Oczywiście na asfalcie płacę za to prędkością (to również zasługa 27,5 calowych kół), ale za to rower jest bardzo zwrotny (mam 189 cm i 85 kg, wziąłem rozmiar L. XL jedynie dla 2-metrowców ;)) Największa zaleta 901, to tak jak marketing Whyte'a przedstawia, geometria ramy. Uczucie komfortu, swego rodzaju zespolenia ridera z rowerem, Jest to odczuwalne zwłaszcza w prostszym downhillu, singletrackach, zjazdach w trudnym terenie. Do tego w zwykłej miejskiej jeździe po ulicy... można się po prostu świetnie wychillować W dodatku, regulowana sztyca robi świetną robotę; nie wyobrażam już sobie powrotu to sztywnej. Jest jeszcze szereg innych plusów, jak np. sztywne osie, hydrauliczne hamulce. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić, to dość nisko położona oś mechanizmu korbowego. Już dobrych kilka razy zdarzyło mi się zahaczyć pedałem o korzeń czy wyższy krawężnik. Edytowane 16 Maja 2020 przez Rasques 4
ahaja Opublikowano 16 Maja 2020 Opublikowano 16 Maja 2020 No, no, ładna maszynka ... Jednakowoż: - ino aby jedno zdjęcie? - co on taki czysty ... czy aby nie zdjęty przypadkowo z lawety ... do ujęć ... ? 😉
Rasques Opublikowano 18 Maja 2020 Autor Opublikowano 18 Maja 2020 (edytowane) Edytowane 18 Maja 2020 przez Rasques
PiotrekGT Opublikowano 18 Maja 2020 Opublikowano 18 Maja 2020 Podoba mi się bezkompromisowość takich marek jak whyte w podejściu do geometrii, gratuluję zakupu
Rekomendowane odpowiedzi