Skocz do zawartości

Poszukuję hamulców.

Arbusialskyy DDL

Rekomendowane odpowiedzi

Arbusialskyy DDL
Opublikowano

Poszukuję hamulców do Trailu, 400 PLN/SZT. Przesiadam się z SHIMANO M365 na coś lepszego. Moja waga to 64 kg.

Potrzebuję ostrych hamulców najlepiej aby w tej cenie byli to już czterytłoki.

Arbusialskyy DDL
Opublikowano

Niby nawet do Enduro są za słabe. 

Opublikowano

Polecam używane zee kupić. Można za 600 zł komplet znaleźć nawet czasem z radiatorami

Opublikowano

Chcesz mocy ale chcesz dziadować. 

Dołóż i kup zee i po sprawie. 

Arbusialskyy DDL
Opublikowano

Nie za bardzo interesują mnie używane jednak miałoby to porządną siłę ale dochodzi jeszcze do tego zakup tarcz

Teraz, Kruk napisał:

Chcesz mocy ale chcesz dziadować. 

Dołóż i kup zee i po sprawie. 

Dobra, pomyśle nad ZEE jednak jest to faktycznie dziadowanie czyli z tarczami wyjdzie mi ok. 1200 zł?

Opublikowano

M8020 tez będą dobre ale ogólnie z tarczami to tak 1000-1200 wyjdzie na pewno jak o nówki idzie. 

Opublikowano

Jeśli nie chcesz używek to wyjdzie

2 minuty temu, Arbusialskyy DDL napisał:

czyli z tarczami wyjdzie mi ok. 1200 zł?

Ja serio polecam używki kupić. Kolega kupił 2 dni temu z radiatorami za 600 komplet. Jedynie obejmą lekko porysana. A jednak zaoszczędzisz dużo wydatku i za to będziesz mógł kupić coś jeszcze. 

Arbusialskyy DDL
Opublikowano

Postanowienie padło nowe Shimano ZEE, nie będzie to za ostre na rowerze 13 kg i zawodniku 64 kg?

Opublikowano

Zależy, ja waże więcej A mnie deorka m615 zatrzymuje na 1 kole

Opublikowano

Nie ma takiego czegoś jak za ostre heble, mogę mieć więcej siły niż potrzebujesz po prostu.

Wiele zależy od klocków i tarczy. 

Opublikowano
7 godzin temu, Arbusialskyy DDL napisał:

Potrzebuję ostrych hamulców najlepiej aby w tej cenie byli to już czterytłoki

6 godzin temu, Arbusialskyy DDL napisał:

nie będzie to za ostre na rowerze 13 kg i zawodniku 64 kg?

xD

jak 2 razy wysadzą Cię przez kierownicę to za trzecim razem się nauczysz

Opublikowano
6 godzin temu, Arbusialskyy DDL napisał:

Postanowienie padło nowe Shimano ZEE, nie będzie to za ostre na rowerze 13 kg i zawodniku 64 kg?

To sobie zjedziesz z siły hamowania klockami. W sam raz ci żywiczne starczą. Co nie zmienia faktu, że z sporym zapasem styka coś typu XT M8000 lub M8100. 

Arbusialskyy DDL
Opublikowano
18 godzin temu, trollu napisał:

xD

jak 2 razy wysadzą Cię przez kierownicę to za trzecim razem się nauczysz

Dzieki za pomoc właśnie o to mi chodzi w hamulcach :D Tylni powinien dać rade mnie sam wyhamować bez pomocy przedniego.

18 godzin temu, Ares napisał:

To sobie zjedziesz z siły hamowania klockami. W sam raz ci żywiczne starczą. Co nie zmienia faktu, że z sporym zapasem styka coś typu XT M8000 lub M8100. 

Podobna cena więc wole już dołożyć do nowych ZEE

Opublikowano
3 godziny temu, Arbusialskyy DDL napisał:

:D Tylni powinien dać rade mnie sam wyhamować bez pomocy przedniego.

tylnym to sobie możesz koło zablokować a nie wyhamować, jak chcesz efektywnie hamować to się używa obu naraz, bo jak będziesz używał tylko tylnego to efektownie możesz sobie krzywdę zrobić :)

• Lubię to! 1
Arbusialskyy DDL
Opublikowano
56 minut temu, jabolek666 napisał:

tylnym to sobie możesz koło zablokować a nie wyhamować, jak chcesz efektywnie hamować to się używa obu naraz, bo jak będziesz używał tylko tylnego to efektownie możesz sobie krzywdę zrobić :)

Hamuję cały czas samym tylnym wcześniej jednak stary dawał mnie radę wyhamowywać nie chce mi się bawić w odpowietrzanie i wymianę klocków.

Opublikowano

to może lepiej naucz się hamować jak bozia przykazała?

• Lubię to! 1
Opublikowano

Tutaj Trollu ma racje, hamuje się dwoma heblami na raz, a nawet powinno się częściej przedniego używać, bo tylny się i tak zablokuje i koło ciągniesz, a przedni hamuje mocniej, zresztą dobrze to widać, bo rowery mają przeważnie większą tarczę z przodu lub/i większy zacisk z przodu. 

• Lubię to! 1
Opublikowano

dobrze widać to ślady takiego heblowania na singlach. A ludzie ważący 60kg później szukają hebli dh do turystycznych rowerów bo "nie hamuje" 

Opublikowano

Boszsz, pierwszy zjazd z górki w lesie na crossie mnie nauczył hamować p+t