Skocz do zawartości

[adapter/redukcja] piasta dartmoor reel pro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam ramę Ns Sruge z Rozstawem piasty: 135x10mm. Planuję zakup piasty Dartmoor Reel Pro o parametrach 135/142x12mm. Jak mam to rozumieć? W zestawie znajdują się konusy, które umożliwiają mi zmianę tej szerokości? Czy są jakieś adaptery, żebym mógł zamontować tą piastę w swojej ramie?

Opublikowano

Jeśli piasta ma w opisie 135x142 na 12mm czyli możesz zrobić piastę 135x12mm lub 142x12mm

Jeśli chcesz na szybko zamykacz musisz dokupić endcapy odpowiednie.

Opublikowano
3 minuty temu, Kruk napisał:

Jeśli chcesz na szybko zamykacz musisz dokupić endcapy odpowiednie.

1. Nie, nie musi.
2. Nawet jakby chciał endcapy pod "szpilkę" to i tak nie dokupi bo nie ma.

Opublikowano
42 minuty temu, czarnyblack napisał:

Witam,

Posiadam ramę Ns Sruge z Rozstawem piasty: 135x10mm. Planuję zakup piasty Dartmoor Reel Pro o parametrach 135/142x12mm. Jak mam to rozumieć? W zestawie znajdują się konusy, które umożliwiają mi zmianę tej szerokości? Czy są jakieś adaptery, żebym mógł zamontować tą piastę w swojej ramie?

Ale za pomocą czego mogę sterować tą szerokością piasty? Konusów dołączonych do zestawu? 

1 minutę temu, Motke napisał:

1. Nie, nie musi.
2. Nawet jakby chciał endcapy pod "szpilkę" to i tak nie dokupi bo nie ma.

W taki razie nie ma możliwości wsadzenia tej piasty do ramy, czy jak mam to rozumieć?

Opublikowano

Nie zmienia to faktu że piasta jest pod 135x12 lub 142x12 a nie pod 135x9QR

Nie wiesz jaką masz oś w ramie?

Opublikowano (edytowane)
44 minuty temu, czarnyblack napisał:

W zestawie powinny być krótkie i długie encapy.

Do tego potrzebujesz odpowiednią ośkę.
Przykłady:
https://rowerowy.com/sklep/czesci/piasty/zaciski-piast/prod/reverse-axle-qr
https://velo.pl/czesci/piasty/dartmoor/reel-reel-pro-adapter

4 minuty temu, czarnyblack napisał:

W taki razie nie ma możliwości wsadzenia tej piasty do ramy, czy jak mam to rozumieć?

Wsadzisz spokojnie tylko musisz kupić ośkę do tego

Edytowane przez Motke
Opublikowano

Ja bym się skłaniał chyba przy tym zacisku już.

Opublikowano

@Motke, widziałem właśnie ten adapter, tylko nie byłem pewny czy do mnie będzie pasował. Dzięki za szybkie odpowiedzi. Wszystko już wiem ; )

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...